Με απόφαση του Υπουργού, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Σταύρου Κοντονή τοποθετείται νέα Γενική Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων η κ. Μαρία Γιαννακάκη.

To βιογραφικό δια χειρός Μαρίας Γιαννακάκη:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γεννήθηκα στον Πειραιά. Απόφοιτος της Ιωνιδείου Σχολής, σπούδασα Κλασική Φιλολογία και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Στη συνέχεια έκανα μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι (DEA στην Ιστορία της Τέχνης από το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης και DEUG στην Πολιτιστική Διαχείριση από το Πανεπιστήμιο Paris IX-Dauphine). Είμαι κάτοχος Master II στα Ανθρώπινα Δικαιώματα από το Πανεπιστήμιο Robert Schumann του Στρασβούργου.

To 2000 εισήχθην στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, στο Τμήμα Συμβούλων και Ακολούθων Επικοινωνίας και ξεκίνησα την καριέρα μου στη Δημόσια Διοίκηση. Την περίοδο 2004-2009 υπηρέτησα στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στο Στρασβούργο, στο Συμβούλιο της Ευρώπης και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με αρμοδιότητες Τύπου, Επικοινωνίας και Πολιτισμού.

Έχω γράψει δύο βιβλία και πολυάριθμα άρθρα. Το 2010 βραβεύτηκα με το πρώτο βραβείο από την Πανελλήνια Ένωση Κυπρίων και το Ίδρυμα Λεβέντη για μελέτη μου αναφορικά με το Κυπριακό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις εκλογές της 6ης Μαϊου 2012 εξελέγην βουλευτής Β΄ Πειραιά της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Κοινοβουλευτική υπεύθυνος για θέματα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Άμυνας και Εξωτερικής Πολιτικής.

Μέλος των Επιτροπών Εθνικής ‘Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Εξοπλιστικών προγραμμάτων και συμβάσεων, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Απόδημου Ελληνισμού της Βουλής, καθώς και των Ομάδων Φιλίας της Ελλάδας με την Πολωνία, τη Σαουδική Αραβία, το Αφγανιστάν, την Ινδία και τη Βραζιλία.

Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής.

Επίσης, μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Επιτροπής Ισότητας, μειονοτήτων και κατά των διακρίσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Εκπρόσωπος της ελληνικής Βουλής στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Γυναικών Πολιτικών.

Το 2013 εκλέχθηκα Γενική Εισηγήτρια κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014 ήμουν υποψήφια Περιφερειάρχης Αττικής με την παράταξη «Παρέμβαση για την Αττική – Δημοκρατική Οικολογική Κίνηση», την οποία εκπροσωπώ στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Έχω εκλεγεί στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας.

Πρόεδρος της Πρωτοβουλίας “Έτος Κύπρου”.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης