Η μαρτυρία της καθαρίστριας που δέχθηκε μαχαιριές

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 19 Μαΐου 2013, 15:14
Η μαρτυρία της καθαρίστριας που δέχθηκε μαχαιριές
Το βράδυ της 20ής Μαρτίου 2013 θα μείνει χαραγμένο για πάντα στη μνήμη της 35χρονης καθαρίστριας από τη Νεάπολη Θεσσαλονίκης, η οποία μεγαλώνει μόνη δύο ανήλικα παιδιά.

Η ώρα ήταν 21.45 όταν καθάριζε ένα σχολείο μαζί με μια συνάδελφό της στο συγκρότημα του ΕΠΑΛ Νεαπόλεως, στην περιοχή του πρώην στρατοπέδου Στρεμπενιώτη.

Ξαφνικά, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η 35χρονη, εμφανίζεται από το πουθενά ένας άγνωστος νεαρός. Αρχικέ νόμισε πως ήταν κάποιος μαθητής που ξέχασε κάτι και γύρισε να το πάρει. Εκείνος όμως όρμησε πάνω της και άρχισε να τη μαχαιρώνει, χωρίς η ίδια να θυμάται αν ο δράστης είπε κάτι προτού της επιτεθεί.

Η 35χρονη γυναίκα διηγείται με κάθε λεπτομέρεια το τραγικό περιστατικό:

 


(Τα τραύματα που της προκάλεσαν οι μαχαιριές)


Η γυναίκα επισημαίνει ότι πλέον φοβάται ακόμη και να βγει από το σπίτι της το βράδυ και δεν ξέρει πότε θα είναι σε θέση να επιστρέψει στη δουλειά της. Εξάλλου έχει άλλα δύο στόματα να θρέψει και μένει και σε ενοίκιο, με αποτέλεσμα οι ανάγκες να είναι μεγάλες.

«Με ξέχασαν όλοι» τονίζει, αναφέροντας ότι το όποιο ενδιαφέρον για αυτό που έπαθε εξαντλήθηκε το ίδιο βράδυ. «Ήρθαν να με δουν στο νοσοκομείο, αλλά από την επόμενη μέρα εξαφανίστηκαν. Δεν ρώτησε κανείς από τότε πώς ζω, πώς μεγαλώνω τα παιδιά, τίποτα.»

Σκέφτεται την επίθεση που δέχτηκε και λέει ότι παραλίγο να άφηνε τα παιδιά της ορφανά για 345 ευρώ, τα οποία μάλιστα έχει μήνες να πάρει. Και σαν να μην έφτανε αυτό, με βάση τη σύμβαση που έχει υπογράψει, η ίδια έπρεπε να βρει όχι μόνο αντικαταστάτη για την εργασία της, αλλά είναι και αναγκασμένη να δίνει τα λίγα χρήματα που παίρνει από το ΙΚΑ για την αναρρωτική της άδεια, προκειμένου να συμπληρωθεί ο μισθός του αντικαταστάτη.

Σύμφωνα με την 35χρονη, στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα έχουν σημειωθεί άσχημα περιστατικά, επιθέσεις, απόπειρες ληστείας, κλοπές και απειλές και στο παρελθόν. «Όταν οι πόρτες είναι όλες ανοιχτές και μπαίνει όποιος θέλει και ό,τι ώρα θέλει» επισημαίνει «δεν αργεί το κακό». Τονίζει, μάλιστα, ότι όλα ήταν σκοτεινά τριγύρω, καθώς πολλές λάμπες δεν άναβαν, ενώ το συγκεκριμένο βράδυ δεν υπήρχε φύλακας.

Δεν θεωρούν το περιστατικό ούτε εργατικό ατύχημα

Βέβαιος πως, αν υπήρχε σωστή φύλαξη και φωτισμός, ο κακοποιός δεν θα μπορούσε να επιτεθεί στην κόρη του δηλώνει ο πατέρας της 35χρονης καθαρίστριας Α. Κουρεβέλης. Όπως επισημαίνει, τη συγκεκριμένη νύχτα δεν υπήρχε καθόλου φύλακας, καθώς είχε ρεπό, ενώ σε 27 στρέμματα έκταση έχει μόνο 2 φύλακες, τη στιγμή που έπρεπε να έχει τουλάχιστον 6-7. Ο Δήμος Νεάπολης-Συκεών είναι από τους πιο εύρωστους οικονομικά, επισημαίνει και αναρωτιέται γιατί δεν μπορούσε να διαθέσει έγκαιρα τα χρήματα ο Δήμος ώστε να αποκατασταθεί ο φωτισμός.

Επίσης, όπως επισημαίνει ο πατέρας, σύμφωνα με το ΙΚΑ, το περιστατικό θεωρείται απλό ατύχημα, ενώ ο Δήμος, παρά το γεγονός ότι νομικός του σύμβουλος το θεώρησε εργατικό ατύχημα, δεν δέχτηκε να το χαρακτηρίσει έτσι «για να μην έχει ευθύνες».


Διαβάστε επίσης:

Μαχαίρωσαν καθαρίστρια μέσα σε σχολείο, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2013, 12:48

Πηγή: thesstoday.gr
Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 19 Μαΐου 2013, 19:23