Κινούμενοι στα βήματα που χάραξε η εισαγγελέας της έδρας Αδαμαντία Οικονόμου, με το σκεπτικό της για να παραμείνουν ελεύθεροι έως τη δίκη τους σε δεύτερο βαθμό όλοι οι καταδικασθέντες για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, θα προσπαθήσουν για τελευταία φορά οι συνήγοροι υπεράσπισης να πετύχουν το ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση. 

Στις δευτερολογίες τους, που θα συνεχιστούν και σήμερα, οι συνήγοροι υπεράσπισης θα χρησιμοποιήσουν τα ίδια επιχειρήματα με την εισαγγελική λειτουργό, επιδιώκοντας να κλονίσουν την πεποίθηση που ενδεχομένως έχουν οι δικαστές για πολλούς εξ αυτών πως δεν είναι επαρκείς οι περιοριστικοί όροι αλλά πρέπει να οδηγηθούν στις φυλακές. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εισαγγελέας η οποία με την πρόταση της «πρόσφερε» την αναστολή ακόμη και στον Γιάννη Λαγό παρ΄ ότι δεν τη ζήτησε, προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις στην πολιτική αγωγή, γέμισε όμως ικανοποίηση την υπεράσπιση, η οποία αναμένεται να «αξιοποιήσει» σε κάθε ένδικο μέσο το σκεπτικό της κας Οικονόμου. Και αυτό γιατί πέραν των τυπικών και ουσιαστικών προϋποθέσεων για το ανασταλτικό, η εισαγγελική λειτουργός επικαλέστηκε ακόμη και την εικόνα διάλυσης που παρουσιάζει η Χρυσή Αυγή για να στηρίξει την άποψή της πως δεν θα είναι επικίνδυνοι να διαπράξουν νέα αδικήματα οι καταδικασθέντες εφόσον παραμείνουν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Στην αγόρευσή της εξάλλου η κα. Οικονόμου δεν βρήκε τίποτα «μεμπτόν» στη στάση των πρώην βουλευτών εκθειάζοντας τη συνέπειά τους, όπως είπε, τόσο στους περιοριστικούς όρους που τους είχαν επιβληθεί όσο και στο δικαστήριο επειδή κάποιοι από αυτούς εμφανίστηκαν μία φορά, στην εκπνοή της δίκης. 

Η κα. Οικονόμου υποστήριξε μεταξύ άλλων πως οι κατηγορούμενοι, μετά τη δολοφονία Φύσσα, δεν εξετράπησαν σε άλλες αξιόποινες πράξεις (!), με αποτέλεσμα οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής να δηλώσουν πως η εισαγγελέας δεν τήρησε ούτε τα προσχήματα και «μετετράπη σε συνήγορο των κατηγορουμένων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε κάθε περίπτωση τον τελευταίο λόγο για την τύχη των καταδικασθέντων έχει το δικαστήριο, το οποίο θα αποφασίσει αν και ποιοι τελικά θα συλληφθούν και θα οδηγηθούν στη φυλακή.

Σε εξέλιξη οι αγορεύσεις υπεράσπισης

Πιθανότατα την Τετάρτη θα γνωρίζουμε ποιοι από τους 49 συγκατηγορουμένους του καταδικασμένου σε ισόβια και 14 έτη κάθειρξης Γιώργου Ρουπακιά θα τον ακολουθήσουν στην φυλακή, αφού και σήμερα στα δικαστήρια θα συνεχιστούν οι αγορεύσεις της υπεράσπισης, από τις οποίες θα κριθούν οι διαδικασίες που θα δρομολογηθούν μετά την ανακοίνωσή της.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, η διαδικασία σήμερα θα ξεκινήσει στις 10:00 το πρωί οπότε και θα συνεχιστούν οι δευτερολογίες των συνηγόρων υπεράσπισης που ξεκίνησαν χθες μετά την πρόταση της κας Οικονόμου. Η υπεράσπιση προτάσσει το σκεπτικό της εισαγγελέως και αναφέρει πως δεν προκύπτει από πουθενά η ανάγκη κράτησης των εντολέων τους.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης