Δυναμικό παρών έδωσε χθες ο κόσμος στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για το «Μακεδονικό». Χιλιάδες πολίτες έφθασαν στο κέντρο της πρωτεύουσας από όλη τη χώρα με κεντρικό σύνθημα «Ελλάδα ενωμένη ποτέ νικημένη».

Εντύπωση προκάλεσε και η τεράστια ελληνική σημαία, με εμβαδόν 150 τετραγωνικά μέτρα, που κάλυψε την πλατεία Συντάγματος, προκειμένου να σταλεί το μήνυμα της ελληνικότητας της Μακεδονίας σε ολόκληρο τον πλανήτηΕντύπωση προκάλεσε και η τεράστια ελληνική σημαία, με εμβαδόν 150 τετραγωνικά μέτρα, που κάλυψε την πλατεία Συντάγματος, προκειμένου να σταλεί το μήνυμα της ελληνικότητας της Μακεδονίας σε ολόκληρο τον πλανήτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε αντίθεση οι εκτιμήσεις διοργανωτών – αστυνομίας

Με την ολοκλήρωση όμως του συλλαλητηρίου, ξεκίνησε μία νέα μάχη, αυτή των αριθμών, με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά να υποστηρίζει ότι «διαψεύστηκαν οι δημοσκοπήσεις της διαπλοκής. Φάνηκε η γύμνια της ΝΔ, αλλά και όσων δεν άκουσαν τον λόγο του Οικουμενικού Πατριάρχη. Εκατομμύρια Ελλήνων πατριωτών έκαναν την επιλογή τους. Συνεχίζω, λοιπόν, με ήσυχη συνείδηση και ευθύνη να διαπραγματεύομαι για το καλό της πατρίδας».

Για την εκδήλωση, σύμφωνα με την αστυνομία, έφτασαν στην Αττική 283 λεωφορεία, εκ των οποίων 189 από τον σταθμό διοδίων Αφιδνών και 94 από τον σταθμό διοδίων Ελευσίνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αστυνομία με ανακοίνωσή της εκτιμά ότι οι συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο ανήλθαν σε 140.000.

Εκτίμηση εκ διαμέτρου αντίθετη με αυτήν των διοργανωτών, οι οποίοι κάνουν λόγο ακόμη και για 1,5 εκατομμύριο πολίτες, ενώ αναφορικά με τα λεωφορεία που έφτασαν στην Αθήνα υποστηρίζουν ότι αυτά ήταν 2.559.

Στις 500.000 εκτίμησε τη συμμετοχή του κόσμου ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Μάρδας. Μία εκτίμηση η οποία είναι εντελώς διαφορετική από αυτή της αστυνομίας, ενώ περίπου στον ίδιο αριθμό εκτίμησε τη συμμετοχή των πολιτών και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος.

Τόσκας: «Ακριβή τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ.»

Από τη μεριά του, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας χαρακτήρισε τα στοιχεία που έδωσε η ΕΛ.ΑΣ. «απολύτως ακριβή»Από τη μεριά του, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας χαρακτήρισε τα στοιχεία που έδωσε η ΕΛ.ΑΣ. «απολύτως ακριβή», τονίζοντας ότι «ο αριθμός δεν έχει καμία σχέση με πολιτικές σκοπιμότητες», καθώς «έχει βγει από υπηρεσιακούς παράγοντες».

«Τίποτε δεν είναι χαλκευμένο. Μακριά από εμάς και τους υπηρεσιακούς παράγοντες τέτοιες κατηγορίες» πρόσθεσε.

Εκτίμησε, δε, ότι «εάν υπήρχε ένα εκατομμύριο κόσμος, τότε αυτός θα έφθανε μέχρι τους Αμπελόκηπους».

Ερωτηθείς για τους λόγους που δόθηκε από την Ελληνική Αστυνομία το βίντεο της συγκέντρωσης στη δημοσιότητα, δήλωσε: «Επειδή υπήρχαν τερατογενέσεις από ορισμένα μέσα ενημέρωσης ότι ο κόσμος ήταν ένα εκατομμύριο, γι’ αυτό δόθηκε το βίντεο στη δημοσιότητα».

«Τη δουλειά αυτή την κάνει κάθε φορά η αστυνομία, που δούλεψε συστηματικά, οργανωμένα και μεθοδικά. Διαδηλωτές είχαν έρθει από όλη τη χώρα και δεν άνοιξε μύτη, αξίζουν συγχαρητήρια στην αστυνομία» επεσήμανε ο κ. Τόσκας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης