Η Μυρτώ καταλαβαίνει ότι επέστρεψε στην Ελλάδα

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 2 Φεβρουαρίου 2014, 08:44
Η Μυρτώ καταλαβαίνει ότι επέστρεψε στην Ελλάδα
Από βαριά εγκεφαλική κάκωση που προκάλεσε τετραπληγία πάσχει η 16χρονη Μυρτώ Παπαδομιχελάκη, που κακοποιήθηκε βάναυσα το καλοκαίρι του 2012 στην Πάρο, σύμφωνα με την επιστημονική διευθύντρια του κέντρου αποκατάστασης και αποθεραπείας «Animus» Κατερίνα Σαραμούρτση.

Μιλώντας στον «Τύπο της Κυριακής», εξήγησε πως η άτυχη κοπέλα υποβάλλεται ήδη σε λογοθεραπεία για την αποκατάσταση της ομιλίας της- που έχει χαθεί σε ποσοστό 100%- κινησιοθεραπεία και εργοθεραπεία προκειμένου να κινήσει και να συντονίσει ως ένα βαθμό τα μέλη της.

Ταυτόχρονα την επισκέπτεται καθημερινά ψυχολόγος, καθώς χρειάζεται κάθε δυνατή ψυχολογική στήριξη για να ανταπεξέρθει σε αυτόν τον αγώνα. «Είναι ένα γλυκό κορίτσι που δείχνει χαρούμενο, καθώς οι γιατροί πιστεύουν πως αντιλαμβάνεται το γεγονός πως επέστρεψε στην Ελλάδα και ότι πολλοί άνθρωποι την αγαπούν και τη φροντίζουν», λέει στην εφημερίδα.

«Η Δικαιοσύνη έκανε όπως έπρεπε τη δουλειά της αλλά για την οικογένειά μας δεν θα υπάρξει ποτέ δικαίωση. Ο δράστης είναι μια χαρά και θα είναι μια χαρά όπου και να τον βάλουν. Το παιδί μου όμως δεν είναι καλά. Και ποτέ δεν θα ξαναγίνει όπως πριν από την επίθεση», δήλωσε στην εφημερίδα η μητέρα της 16χρονης, Μαίρη Κοτρώτσου, που ήταν παρούσα στη δίκη του Αχμέτ Βακάς, δράστη της άγριας επίθεσης κατά της κόρης της.

«Θέλω να ξεχάσω τη δίκη, θέλω να ξεχάσω τα πάντα γύρω από αυτή. Το θέμα αυτό έκλεισε και δεν θέλω να το θυμάμαι», προσθέτει.

Για εκείνη προέχει η πορεία της υγείας της κόρης της. «Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και δεν μπορούμε να πούμε ότι θα έχουμε κάποια αλλαγή σε σύντομο χρονικό διάστημα. Χρειάζονται μήνες», σημείωσε.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 2 Φεβρουαρίου 2014, 08:44