Η μνήμη του γέροντα... πρόδωσε τους δράστες

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 3 Σεπτεμβρίου 2014, 21:25
Η μνήμη του γέροντα... πρόδωσε τους δράστες
Τον ξεγέλασαν, τον  έκλεψαν, όμως η μνήμη του  ήταν «φωτογραφική» και η περιγραφή που έδωσε στην Αστυνομία για τους δράστες, αλλά και για το όχημα τους απόλυτα ακριβής.

Σχεδόν ένα μήνα μετά την κλοπή σε βάρος 79χρονου από χωριό της Μεσαράς, στο Ηράκλειο, αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους δύο νεαρούς, οι οποίοι  με το πρόσχημα των πλανόδιων πωλητών, απέσπασαν από το σπίτι του γέροντα 500 ευρώ.

Ο ηλικιωμένος παρά την σύγχυση που πήρε, περιέγραψε με σαφήνεια στους αστυνομικούς τα χαρακτηριστικά των δύο απατεώνων, ενώ έκανε λόγο για μία κόκκινη κλούβα που δεν είχε παρμπρίζ. Η περιγραφή αυτή στάθηκε καταλυτική.

Αστυνομικοί του ΤΑΕ Μεσαράς εντόπισαν το κόκκινο όχημα που αντί για τζάμι είχε νάιλον. Οι δύο νεαροί είχαν πάρει σβάρνα τα χωριά και πουλούσαν «μαϊμού» παπούτσια. Και οι δύο προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Πύργου για παράνομη κατοχή μαχαιριού αλλά και για πώληση υποδημάτων χωρίς τιμολόγιο. Εκεί πλέον «έσκασε» και η υπόθεση της κλοπής με τον ηλικιωμένο να τους αναγνωρίζει με βεβαιότητα.

Πηγή: cretalive.gr

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 3 Σεπτεμβρίου 2014, 21:36