Κατ’ αρχήν, θέλουμε να σας συγχαρούμε για την επιλογή σας στην ανώτατη εισαγγελική θέση, αυτή του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Πιστεύουμε ότι το αξίζετε όπως επίσης πιστεύουμε ότι θα κοσμήσετε αυτή τη θέση, διότι είστε ένας μαχόμενος δικαστικός, κάτι που το έχετε αποδείξει. Όλοι γνωρίζουν ότι έχετε χειριστεί στο παρελθόν πολλές και σοβαρές υποθέσεις όπως επίσης γνωρίζουν ότι δεχθήκατε ανηλεή πόλεμο από τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα της χώρας. Ξέρουμε ότι κάποιοι από αυτούς προσπάθησαν να βάλουν «βέτο» στην επιλογή σας ως Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ευτυχώς πρυτάνευσε η λογική. Περάσατε «διά πυρός και σιδήρου».

Όμως πρέπει και στην υπόθεση της Γεωργίας Μπίκα να δείξετε τώρα την αξία σας. Αυτή η κοπέλα βιάστηκε παρά τη θέλησή της. Όμως είχε την ατυχία ο δράστης να είναι γόνος μιας από τις πιο πλούσιες οικογένειες της χώρας.

Μετά από διάφορες μεθοδεύεις που έγιναν, ιδίως στο τμήμα της ανακρίσεως, εξεδόθη πόρισμα του Συμβουλίου Θεσσαλονίκης που θέτει την υπόθεση στο αρχείο. Εκ μέρους των αστυνομικών και ιατροδικαστικών αρχών δεν έγινε ούτε η στοιχειώδης συλλογή καταλυτικών αποδεικτικών στοιχείων. Κι όταν χρειάστηκε να προσκομιστούν άλλα στοιχεία (πχ κάμερες ασφαλείας) ήταν χαλασμένα. Μόνο καταθέσεις ψευδομαρτύρων για τους οποίους υποβλήθηκε μήνυση εναντίον τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και μάλιστα με εισαγγελική πρόταση άκρως ατιμωτική για την άτυχη κοπέλα. Λίγο ως πολύ παρουσιάστηκε ως απατεώνισσα που έλεγε συνεχώς ψέματα.

Γνωρίζετε ότι το 483 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας σας δίνει το δικαίωμα να ζητήσετε την αναίρεση οποιουδήποτε βουλεύματος εκδόθηκε στη Χώρα. Πιστεύουμε ότι στην περίπτωση της Γ. Μπίκα διαπράχθηκε μία μεγάλη αδικία σε βάρος της. Και σ αυτό συνέργησαν δυστυχώς, όπως επανειλημμένα γράψαμε, πολλά άτομα του ευρέως δικαστικού χώρου στη Θεσσαλονίκη. Έγιναν δικαστικά έκτροπα για τα οποία γράψαμε, αλλά γι’ αυτά δεν είναι τώρα η στιγμή να τα ξαναπούμε. Γνωρίζετε πολύ καλά εσείς και ξέρετε τι πρέπει να ακολουθήσει.

Σας ζητάμε σήμερα να κάνετε αυτό που πάντα κάνατε: Να συνδράμετε ώστε να αποκαλυφθεί και πάλι η αλήθεια. Να αποδείξετε για μια ακόμη φορά ότι δεν λογαριάζετε οποιοδήποτε κόστος.

Να αποδείξετε ότι η Δικαιοσύνη στη χώρα αυτή δεν είναι πίσω από την Τανζανία!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης