Ρεπορτάζ: Παύλος Κιρκασίδης

Πλήθος κόσμου είπε σήμερα το τελευταίο αντίο στην 23χρονη Φαίη Μπλάχα που έφυγε από τη ζωή, υποκύπτοντας στα βαρύτατα τραύματα που της προκάλεσε πριν από 25 μέρες, ο 25χρονος άνδρας με τον οποίο διατηρούσε σχέσεις και ο οποίος μέχρι σήμερα «καταζητείται».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από νωρίς το πρωί άρχισαν να προσέρχονται στην εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου, όχι μόνο φίλοι της άτυχης κοπέλας αλλά και εκατοντάδες κάτοικοι της περιοχής, κυριολεκτικά συγκλονισμένοι από την απίστευτη βαρβαρότητα του γεγονότος που συνέβη στη μικρή κοινωνία της Νέας Μάκρης.

Τραγικοί πρωταγωνιστές του σημερινού δράματος, οι καταρρακωμένοι γονείς της αλλά και η γιαγιά της που δεν μπορούσε να πιστέψει πως η αγαπημένη της εγγονή «έφυγε» πριν από την ίδια και μάλιστα με ένα τόσο τραγικό τρόπο.

Όλοι όσοι γνώριζαν τη Φαίη μόνο καλά πράγματα είχαν να πουν για κείνη, χαρακτηρίζοντάς την ως «ένα ολοζώντανο χαρακτήρα, ένα πάντα χαμογελαστό άτομο που δεν είχε πειράξει ποτέ κανέναν» και ακριβώς γι’ αυτό δείχνουν κυριολεκτικά σοκαρισμένοι από το γεγονός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν είναι όμως μόνο σοκαρισμένη η κοινωνία της Νέας Μάκρης, την ίδια στιγμή δείχνει και εξοργισμένη, με τους κατοίκους να αισθάνονται πως η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο με ένα υπόκοσμο που κυριολεκτικά «αλωνίζει» και με μια αστυνομία, που στην καλύτερη περίπτωση εμφανίζεται ως απλός θεατής, χωρίς να λείπουν και τα σαφή υπονοούμενα περί του τρόπου με τον οποίο «χειρίζεται» κατά καιρούς διάφορα θέματα. Όταν μάλιστα η συζήτηση φτάνει στην «παρέα» του δράστη, τότε τα υπονοούμενα γίνονται πολύ πιο «συγκεκριμένα»:

Σύμφωνα με μαρτυρίες επαγγελματιών της παραλιακής λεωφόρου της Νέας Μάκρης, δύο-τρεις μέρες πριν το έγκλημα, ο δράστης έπεσε σε μπλόκο της ομάδας «Ζ» που προέβαινε σε ελέγχους. Αξίζει να σημειωθεί πως, ο -κατά τα άλλα άεργος- 25χρονος κυκλοφορούσε με μία πολυτελή BMW Z3 ενώ, από τις προτιμήσεις του δεν έλειπαν και οι πανάκριβες μοτοσυκλέτες.

Οι αστυνομικοί του έκαναν σήμα να σταματήσει, εκείνος όμως, έχοντας προφανώς τους λόγους του, ανέπτυξε ταχύτητα και προσπάθησε να διαφύγει. Ακολούθησε καταδίωξη στους στενούς δρόμους της περιοχής και τελικά οι άνδρες της αστυνομίας κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν. H συνέχεια δείχνει εξαιρετικά περίεργη, καθώς, κατά τις ίδιες μαρτυρίες, ο 25χρονος τους «δήλωσε» πως έχει όπλο, στη συνέχεια ακολούθησαν κάποιες «επικοινωνίες» και ο 25χρονος αφέθηκε ελεύθερος ως να μην είχε συμβεί το παραμικρό!

Μέχρι στιγμής ο δράστης, όχι μόνο παραμένει ασύλληπτος αλλά δείχνει και να νιώθει σχετικά ασφαλής, κυκλοφορώντας μάλλον «άνετα» στην ευρύτερη περιοχή, μη παραλείποντας μάλιστα να στέλνει -μέσω ατόμων- και απειλητικά μηνύματα, κάτι που θορύβησε εξαιρετικά την Ασφάλεια, η οποία σήμερα έστειλε άνδρες της να φυλάσσουν τόσο τον χώρο της εκκλησίας όσο και του νεκροταφείου.

Ωστόσο, παρά το ότι η παρουσία της ασφάλειας απέτρεψε τελικά την εμφάνιση του δράστη, κάτι που φαίνεται πως αποτελούσε την τελευταία απειλή του 25χρονου, δεν κατάφερε ωστόσο να αποτρέψει και την παρουσία αρκετών «περίεργων προσώπων» και με πολύ «συγκεκριμένα χαρακτηριστικά» οι οποίοι δεν δίστασαν ακόμη και να απειλήσουν το τηλεοπτικό συνεργείο του GR, κάτι που δείχνει πως το κύκλωμα αυτό, καταφέρνει, όχι απλώς να βρίσκεται παντού αλλά και να συνυπάρχει χωρίς κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα με όσους φέρονται να το πολεμούν.

Η Φαίη Μπλάχα δείχνει να είναι θύμα ενός συγκεκριμένου ανθρώπου, ωστόσο, σύμφωνα με τις χαμηλόφωνες κραυγές των κατοίκων, είναι «το όλο πλαίσιο» εκείνο που, εδώ και χρόνια, έλκει άτομα σαν το δράστη, καθώς, δείχνει εξαιρετικά «φιλόξενη» για κάθε λογής εγκληματική δραστηριότητα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης