Οι νικητές των Βραβείων Study UK Alumni Awards 2019 στην Ελλάδα, ανακοινώθηκαν σε μία υψηλού κύρους τελετή απονομής που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019, στη Βρετανική Πρεσβευτική Κατοικία, στην Αθήνα. Στην εκδήλωση παρέστη, η Πρέσβης της Βρετανίας, Kate Smith, ηΔιευθύντρια του British Council Ελλάδας, Αναστασία Ανδρίτσου,και η Πρεσβευτής των Βραβείων 2019 στην Ελλάδα, Μαρία Νικόλτσιου, Δημοσιογράφος-Παρουσιάστρια του AlphaTV.

Το Βραβείο Επαγγελματικής Επιτυχίαςπου τιμάει αποφοίτους οι οποίοι έχουν διακριθεί για τις υποδειγματικές ηγετικές τους ικανότητες στον επαγγελματικό τομέα τους, απονεμήθηκε στηΔρ.Μαρία Σαρτζετάκη (CranfieldUniversity),Ερευνήτρια Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και Σύμβουλο Διοίκησης του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Βραβείο Κοινωνικού Αντίκτυπου που αναγνωρίζει αποφοίτους οι οποίοι έχουν συμβάλλει με εξαιρετικό τρόπο στην επίτευξη θετικών κοινωνικών αλλαγών, απονεμήθηκε στον Δρ Σπύρο Κιτσινέλη (SheffieldUniversity), Υπεύθυνο Επικοινωνίας της Ένωσης Ελλήνων Χημικών. Σε συνέχεια της βράβευσης που έλαβε χώρα την προηγούμενη εβδομάδα στην βρετανική πρεσβευτική κατοικία, εκτός από νικητής του βραβείου στην Ελλάδα, ο Δρ Σπύρος Κιτσινέλης ειναι και regional εκπρόσωπος για την Ευρώπη.

Η διοργάνωση των Βραβείων, που απονέμονται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην Ελλάδα, έγινε από το British Council Ελλάδας, σε συνεργασία με τη Βρετανική Πρεσβεία στην Αθήνα, το Ελληνοβρετανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και το Σύνδεσμο Αποφοίτων Βρετανικών Πανεπιστημίων, με την ευγενική υποστήριξη της Aegean Airlines.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά την ομιλία της στην τελετή, η Πρέσβης της Βρετανίας, KateSmith, δήλωσε:

O θεσμός των British Council Alumni Awards, των βραβείων Αποφοίτων του Βρετανικού Συμβουλίου, συμβάλλει αποφασιστικά στη στήριξη και τη προώθηση της Βρετανικής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης παγκοσμίως.  Η Ελλάδα συμμετείχε για πρώτη φορά το 2017 και με μεγάλη μου χαρά βλέπω ότι πηγαίνει όλο και καλύτερα. Όλη η διαγωνιστική διαδικασία αλλά και η τελετή απονομής είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρίας για την ανάδειξη των επιτευγμάτων και της αριστείας των Ελλήνων αποφοίτων των Βρετανικών πανεπιστημίων.  Η συμμετοχή μου στην κριτική επιτροπή μού έδωσε την ευκαιρία να δω το εύρος των σπουδών που επιλέγουν οι Έλληνες και τους διαφορετικούς δρόμους που ακολούθησαν και διέπρεψαν.

Στον δημόσιο τομέα, στην επιστήμη και την έρευνα, σε μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, στον εθελοντισμό και τις ΜKO, οι απόφοιτοι των Βρετανικών Πανεπιστημίων αναλαμβάνουν ηγετικές θέσεις, καινοτομούν, γίνονται πρότυπο για τους νεώτερους συναδέλφους τους, συμβάλλουν στο χώρο τους και στην ευρύτερη κοινωνία.  Συμβάλλουν, δηλαδή, στην πρόοδο και την αλλαγή.

Και κατάλαβα και κάτι ακόμα: η ποιότητα, οι υψηλές προδιαγραφές, το ήθος και οι αξίες της Βρετανικής εκπαίδευσης και των βρετανικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων αποτέλεσαν έμπνευση για τους όλους τους και συνετέλεσαν στην επιτυχία τους.  Και τους συνοδεύουν ακόμα.

Η Αναστασία Ανδρίτσου, Διευθύντρια του BritishCouncil στην Ελλάδα δήλωσε: «Είναι μεγάλη μας χαρά να φιλοξενούμε τα StudyUKAlumniAwards για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην Ελλάδα και να τιμούμε με αυτόν τον τρόπο τις εξαιρετικές επιτυχίες αποφοίτων ανώτατης εκπαίδευσης του Ηνωμένου Βασιλείου.  Όλοι οι φιναλίστ και νικητές γίνονται μέλη μιας παγκόσμιας κοινότητας, ενός συναρπαστικού δικτύου ανθρώπων με κοινές εμπειρίες που συνεισφέρουν στη διατήρηση των στενών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένου Βασιλείου, μοιράζονται κοινές αξίες και συμβάλλουν στην ευημερία για τις κοινωνίες και την οικονομία στις δύο χώρες.»

Η Μαρία Τσακάλη, Υπεύθυνη του Τομέα Εκπαίδευσης και Κοινωνίας του BritishCouncil στην Ελλάδα δήλωσε: «Μια ακόμη χρονιά των Βραβείων Αποφοίτων Βρετανικής Εκπαίδευσης ολοκληρώθηκε με επιτυχία και ανέδειξε τις επιτυχημένες πορείες Ελλήνων που, σε δύσκολους καιρούς, διαπρέπουν στους τομείς τους και έχουν συνδέσει τις επιτυχίες τους με τις σπουδές τους στη Βρετανία. Τα Βραβεία δεν στοχεύουν μόνο στο να επιβραβεύσουν τις μεμονωμένες επιτυχίες των απόφοιτων αλλά και να τιμήσουν τους άρρηκτους δεσμούς των Ελλήνων με τη Βρετανία, ιδιαίτερα στην εκπαίδευση.»  

Η Μαρία Νικόλτσιου, Δημοσιογράφος-Παρουσιάστρια του AlphaTV και Πρέσβειρα των Βραβείων Αποφοίτων Βρετανικής Εκπαίδευσης 2019 στην Ελλάδα δήλωσε: «Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά και τιμή που αναλαμβάνω το ρόλο της Πρέσβειρας Ελλάδας των StudyUKAlumniAwards 2019. Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου στη Βρετανία, είχα τη μοναδική ευκαιρία να συνδυάσω τις αρετές και πλεονεκτήματα μιας υψηλής ποιότητας εκπαίδευσης, που υποστηρίζει την ελευθερία του πνεύματος, με την επαφή μου με μια πολυπολιτισμική κοινωνία και σπουδαία δημοκρατική κουλτούρα που είναι ανοιχτή σε ερεθίσματα και εμπειρίες από όλο τον κόσμο. Είμαι πεπεισμένη ότι τα βρετανικά πανεπιστήμια θα συνεχίζουν να αποτελούν πυλώνες της σύγχρονης κοινωνίας, παρέχοντας σε εκατομμύρια σπουδαστές μοναδικά μέσα και μεθόδους που θα βοηθήσουν τους ίδιους και τις κοινότητές τους να αναπτυχθούν και να συμβάλλουν σε θετικές κοινωνικές αλλαγές που οι σύγχρονες δημοκρατίες μας έχουν τόσο ανάγκη.»

Αυτά τα διεθνούς κύρους βραβεία τιμούν την βρετανική ανώτατη εκπαίδευση καθώς και τα επιτεύγματα των αποφοίτων βρετανικής εκπαίδευσης σε όλον τον κόσμο. Για το θεσμό αυτό, που διανύει πια τον τέταρτο χρόνο του, έκαναν αίτηση περισσότεροι από 1.200 απόφοιτοι βρετανικής εκπαίδευσης από 120 χώρες, αντιπροσωπεύοντας περισσότερα από 140 εκπαιδευτικά ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης του Ηνωμένου Βασιλείου. Οι αιτήσεις αξιολογήθηκαν από επιτροπές κριτών και επιλέχθηκαν οι φιναλίστ στις 3 κατηγορίες: Επαγγελματική Επιτυχία, Επιχειρηματικότητα και Κοινωνικός Αντίκτυπος.

Στην Ελλάδα, η παρουσίαση των Βραβείων έγινε από την Μαρία Τσακάλη, Υπεύθυνη του Τομέα Εκπαίδευσης και Κοινωνίας του BritishCouncilΕλλάδας και Επίτιμη Πρόξενο της Βρετανίας στη Θεσσαλονίκη.

H απονομή των Βραβείων έγινε από την Πρέσβη της Βρετανίας,Kate Smith και τη Διευθύντρια του British Council Ελλάδας, Αναστασία Ανδρίτσου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης