Η ΟΕΝΓΕ για το επεισόδιο στο Αττικόν

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2013, 20:14
Η ΟΕΝΓΕ για το επεισόδιο στο Αττικόν
Τη δική τους εκδοχή για τα επεισόδια σε βάρος του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη στο Αττικό Νοσοκομείο, δίνουν μέσω ανακοίνωσής τους οι νοσοκομειακοί γιατροί. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), Δημήτρης Βαρνάβας, αναφέρει στην εν λόγω ανακοίνωση ότι: «Ο υπουργός Υγείας κ. Γεωργιάδης επισκέφτηκε σήμερα το Νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟΝ, αποκαλούμενο και ως "ναυαρχίδα του ΕΣΥ", προσδοκώντας προφανώς υποδοχή... ναυάρχου. Επειδή όμως είχε αμφιβολίες φρόντισε να διασφαλίσει την υποδοχή του μέσω των ΜΑΤ που έφτασαν πολύ ώρα πριν τη δική του άφιξη στο Νοσοκομείο.

Απεναντίας, οι γιατροί και οι εργαζόμενοι του ΑΤΤΙΚΟΝ δεν είχαν καμιά αμφιβολία ότι η πολιτική που διαλύει τη δημόσια υγεία πρέπει να αποδοκιμάζεται με τον πλέον ρητό και αγωνιστικό τρόπο και γι αυτό συγκεντρώθηκαν στην πύλη του Νοσοκομείου διαμαρτυρόμενοι.

Τελικά ο κ. Γεωργιάδης εισήλθε στο Νοσοκομείο από την πύλη τροφοδοσίας και μίλησε σε ισχνότατο ακροατήριο, πράγμα που τον ενόχλησε σφόδρα.

Δυστυχώς η ενόχληση του κ. Γεωργιάδη εξετράπη σε συκοφαντία, κατηγορώντας τους εργαζόμενους ότι τον ξυλοκόπησαν, πράγμα αδύνατο να συμβεί, ενώ βρίσκονταν φρουρούμενος από δεκάδες αστυνομικούς και μια διμοιρία ΜΑΤ.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί δεν πρόκειται να μείνουμε σιωπηλοί στο έγκλημα που συντελείται εις βάρος της δημόσιας υγείας. Θα συνεχίσουμε να διαμαρτυρόμαστε, να κινητοποιούμαστε και να κινητοποιούμε τον ελληνικό λαό, συγκροτώντας ένα ευρύ μέτωπο προάσπισης της δημόσιας υγείας.

Απόδειξη η απεργία που έχουμε εξαγγείλει την επόμενη Τετάρτη 24 Ιουλίου γιατροί και εργαζόμενοι στο ΕΣΥ εναντίον των συγχωνεύσεων και λουκέτων σε δομές της δημόσιας υγείας».

Διαβάστε επίσης:

Επεισόδια στο Αττικόν

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2013, 20:14