Η Ο.Λ.Μ.Ε. για τις επικείμενες συγχωνεύσεις

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 9 Μαρτίου 2011, 21:27
Η Ο.Λ.Μ.Ε. για τις επικείμενες συγχωνεύσεις
Να βρίσκονται σε εγρήγορση καλεί το Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε. τις κατά τόπους ενώσεις της Ε.Λ.Μ.Ε., με αφορμή το ζήτημα των συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων. Σε σχετική ανακοίνωσή της ζητεί να συνεχίσουν να αντιδρούν στις σχεδιαζόμενες συγχωνεύσεις, σε συνεργασία με τους γονείς. «Τα σχέδια της κυβέρνησης δεν είναι ευοίωνα» επισημαίνει η Ο.Λ.Μ.Ε..

«Δεν θα ανεχθούμε για λογιστικούς λόγους να θυσιαστεί η ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Με το στοίβαγμα των μαθητών σε 30άρια τμήματα, με την ταλαιπωρία των παιδιών των υποβαθμισμένων περιοχών και με την εργασιακή ανασφάλεια των εκπαιδευτικών, δηλαδή με τη λογική των επιχειρούμενων συγχωνεύσεων δεν υποστηρίζεται σε καμία περίπτωση η δημόσια δωρεάν παιδεία».

Η Ο.Λ.Μ.Ε. υποστηρίζει ότι η πολιτική που εφαρμόζει  το Υπουργείο Παιδείας στο θέμα των συγχωνεύσεων, ακολουθεί μία λογική που, όπως τονίζει, πηγάζει από αυτή της «μυστικής διπλωματίας», αφού οκτώ μέρες μετά τη συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας με την Ο.Λ.Μ.Ε. οι καθηγητές δεν έχουν ακόμη ενημερωθεί σχετικά με το ζήτημα των συγχωνεύσεων.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 9 Μαρτίου 2011, 21:27