Το σπίτι και το ταχυδρομείο του Άη Βασίλη «μετακομίζουν» στην Ονειρούπολη της Δράμας, το χριστουγεννιάτικο χωριό, το οποίο διοργανώνει ο δήμος Δράμας για έκτη συνεχή χρονιά.

Η Ονειρούπολη θα λειτουργεί από τις 3 Δεκεμβρίου μέχρι τις 3 Ιανουαρίου. Σε μια έκταση 22 στρεμμάτων οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν μεταξύ άλλων το παραμυθόσπιτο, το «ατελιέ των ξωτικών», το σπίτι και το εργαστήρι του Άη Βασίλη, τα σπίτια του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου, του «Χαμόγελου του Παιδιού» και του Αρκτούρου. Επίσης, θα μπορούν να παίξουν στο καρουζέλ και το παγοδρόμιο, αλλά και να περιηγηθούν στην πόλη με ένα από τα τρενάκια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξάλλου, στην Ονειρούπολη θα λειτουργεί χριστουγεννιάτικη αγορά, με φαγητά, γλυκά και είδη δώρων.
Ο προϋπολογισμός της διοργάνωσης, για την υλοποίηση της οποίας εργάστηκαν 800 εθελοντές, ανέρχεται σε 300 χιλιάδες ευρώ.

Τη διοργάνωση θα συμπληρώσουν περισσότερες από 100 εκδηλώσεις. Από αυτές ξεχωρίζει το έθιμο «Καραβάκια της Αγίας Βαρβάρας». Στις 3 Δεκεμβρίου, μαθητές θα συγκεντρωθούν στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας και θα στείλουν αυτοσχέδια καραβάκια με κεριά στο κέντρο της λίμνης. Στη λίμνη αυτή, σύμφωνα με την παράδοση, υπήρχε κατά τους Βυζαντινούς χρόνους εκκλησάκι, το οποίο θεωρήθηκε θαυματουργό, γιατί το 14ο αιώνα βυθίστηκε μυστηριωδώς, προτού προλάβουν οι Τούρκοι κατακτητές να υλοποιήσουν την απόφασή τους να το μετατρέψουν σε τζαμί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης