Το αδιαχώρητο για μια σακούλα τρόφιμα

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 30 Απριλίου 2014, 10:10


Σκηνές που αποτυπώνουν με τον πλέον γλαφυρό τρόπο τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στα ελληνικά νοικοκυριά εκτυλίσσονται σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Οι παραγωγοί των λαϊκών αγορών διαμαρτύρονται για τις ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και περνούν στην αντεπίθεση μοιράζοντας τόνους νωπά τρόφιμα (φρούτα, ψάρια, λαχανικά) σε πολίτες, οι οποίοι έχουν σχηματίσει ουρές δεκάδων μέτρων, προκειμένου να πάρουν μια τσάντα πατάτες ή μια σακούλα με κρεμμύδια.

Ανάμεσά τους και πολλοί συνταξιούχοι, οι οποίοι ανήκουν στις κοινωνικές ομάδες που έχουν επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από την οικονομική κρίση και έχουν δει το εισόδημά τους να συρρικνώνεται λόγω των διαδοχικών περικοπών στο πλαίσιο της δημοσιονομικής εξυγίανσης.

Σε ορισμένες περιπτώσεις η πολύωρη αναμονή προκαλεί μικροεντάσεις, χωρίς ωστόσο η κατάσταση να ξεφεύγει από τον έλεγχο.

Με ανακοίνωσή τους οι παραγωγοί ξεκαθάρισαν πως θα συμμετάσχουν στην πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση, μαζί με εργαζομένους, αυτοαπασχολούμενους και συνταξιούχους.Τα σημεία διανομής

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, δωρεάν τρόφιμα θα μοιραστούν σε επτά περιοχές της Αττικής και συγκεκριμένα στην Άνω Ν. Σμύρνη (οδός Ελλησπόντου), στο Περιστέρι (Άγιος Αντώνιος), στον Κολωνό (οδός Επιδαύρου), στη Δραπετσώνα (οδός Ρήγα Φεραίου), στη Νίκαια (οδός Φιλαδελφείας), στο Μενίδι (δημαρχείο) και στην Ελευσίνα (οδός Εθνικής Αντιστάσεως).

Οι παραγωγοί των λαϊκών αγορών πρόκειται να διανείμουν μεταξύ άλλων 65 τόνους λαχανικά και φρούτα όλων των ειδών, αλλά και 1,5 τόνο ψάρια (γόπα, γαύρο, σαυρίδια).

Δωρεάν διανομή τροφίμων από τους παραγωγούς των λαϊκών αγορών βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 10.00 το πρωί και στην Καμάρα Θεσσαλονίκης.

Εικόνες από τη διανομή δωρεάν τροφίμων στο Περιστέρι...
Ο δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης

Εικόνες από τη λαϊκή αγορά στη Νίκαια...


Εικόνες από τη διανομή τροφίμων έξω από το δημαρχείο στο Μενίδι...
Εικόνες από τον Κολωνό...Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Σαγκούρης

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 30 Απριλίου 2014, 12:50