Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση της Ρουμανίας

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012, 14:49
Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση της Ρουμανίας
Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, συνεχίζοντας την τουριστική προβολή της, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, συμμετείχε από τις 15 έως τις 18 Μαρτίου του 2012 στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση TTR - Romanian Tourism Fair 2012 στο Βουκουρέστι, θέλοντας έτσι για ακόμη μία φορά να διαφημίσει και να κάνει γνωστή στο ευρύ κοινό της Ρουμανίας την περιοχή.

Στην έκθεση αυτή παραβρέθηκαν ο υπουργός Τουρισμού και Ανάπτυξης της Ρουμανίας Cristian Petrescu, ο πρόεδρος του ΕΟΤ Κωνσταντίνος Ζήκος, η διευθύντρια του γραφείου του ΕΟΤ στη Ρουμανία Χριστίνα Ευθυμίου, η γραμματέας Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της ελληνικής πρεσβείας στο Βουκουρέστι Δήμητρα Σχοινά, ο αντιδήμαρχος Δήμου Νέστου Φίλιππος Αφεντούλης και πλήθος ξενοδόχων, τουριστικών πρακτόρων καθώς και επαγγελματιών της Περιφέρειας, οι οποίοι ήρθαν σε επαφή, γνωρίστηκαν και συζήτησαν με τους Ρουμάνους επαγγελματίες και επισκέπτες της έκθεσης θέματα που αφορούν στην τουριστική ανάπτυξη και συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.

Η συμμετοχή της Περιφέρειας υποστηρίχθηκε στην έκθεση από την Π.Ε. Έβρου. Ο Γιώργος Παναγόπουλος, στέλεχος του τμήματος Εμπορίου - Τουρισμού, διένειμε έντυπο και ηλεκτρονικό διαφημιστικό τουριστικό υλικό, απ’ όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, στους πολυάριθμους επισκέπτες του περιπτέρου της Περιφέρειας ΑΜΘ, οι οποίοι έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον ιδιαίτερα για την παραλιακή ζώνη και την ξενοδοχειακή υποδομή της, καθώς και για τα νησιά της Θάσου και Σαμοθράκης.

Τις ημέρες λειτουργίας της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν στο περίπτερο του ΕΟΤ πολλές εκδηλώσεις, οι οποίες είχαν ενισχυτικό χαρακτήρα με στόχο την αύξηση της επισκεψιμότητας σ’ αυτό, με κυριότερη την παρουσία ενός χορευτικού συγκροτήματος από την ελληνική κοινότητα της Πραχοβίας που συγκέντρωσε και ξεσήκωσε τον κόσμο με τα ελληνικά παραδοσιακά τραγούδια και χορούς.

Αξίζει να σημειωθεί πως φέτος στη Ρουμανία δεν υπήρξαν δύο τουριστικές εκθέσεις, όπως στο παρελθόν, λόγω της επίλυσης των προβλημάτων που σημειώθηκαν μεταξύ των διαφόρων φορέων τουρισμού της Ρουμανίας, με αποτέλεσμα η προσέλευση του κοινού να είναι τεράστια, γεγονός που ανέδειξε τη συγκεκριμένη έκθεση ως τη μεγαλύτερη και πιο επιτυχημένη των τελευταίων ετών.

Επιμέλεια: Δήμητρα Μπιλάλη

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012, 15:36