Συνεδρίασε στην 6η για το 2012 τακτική του συνεδρίαση στην Κομοτηνή το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Τα μέλη του Συμβουλίου απασχόλησε κυρίαρχα, ως προ ημερησίας διάταξης θέμα, η πρόταση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προς τους Περιφερειάρχες της χώρας να υποδείξουν χώρους προσωρινής φιλοξενίας μη νόμιμων οικονομικών μεταναστών.

Στην συνεδρίαση εκλήθησαν και παρέστησαν Δήμαρχοι της Περιφέρειας μεταξύ των οποίων οι Δήμαρχοι Κομοτηνής, Ξάνθης, Καβάλας, Νέστου, Αβδήρων, Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας, Ιάσμου, Παρανεστίου, Παγγαίου, Σουφλίου, Αντιδήμαρχοι από τους Δήμους Αλεξανδρούπολης, Μαρώνειας Σαπών και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Δήμου Δράμας ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Δράμας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τις τοποθετήσεις όλων των Δημάρχων και των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου συμφωνήθηκαν τα εξής:

Το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης είναι ένα σοβαρό διεθνές ζήτημα και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπιστεί μέσα από μία σειρά πολιτικών πρωτοβουλιών και πολιτικών που θα βασίζονται στο σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας αλλά ταυτόχρονα θα ενισχύουν το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων της χώρας.

Όλοι οι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, ως εκφραστές της αγωνίας των τοπικών κοινωνιών αναγνώρισαν την ανάγκη αντιμετώπισης του μέσα από ένα σοβαρό και μακρόπνοο σχεδιασμό χωρίς αποσπασματικότητες, ανισομερή επιμερισμό ευθυνών, στη βάση σοβαρών και εμπεριστατωμένων μελετών και κυρίως χωρίς τελεσίγραφο όπως στην προκειμένη περίπτωση, που αντί να λύσουν το πρόβλημα θα το διογκώσουν επικίνδυνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαφώνησαν κάθετα και κατηγορηματικά με την τακτική του αρμόδιου Υπουργείου ενώ υπερτονίστηκε η συνεισφορά της Περιφέρειας στον εθνικό σχεδιασμό με τη λειτουργία των υφισταμένων και οριακώς λειτουργούντων δομών στον Έβρο και στη Ροδόπη. Ομόθυμα και ομόφωνα οι Δήμαρχοι και τα μέλη του οργάνου διατράνωσαν την κάθετη και κατηγορηματική αντίθεσή τους στην οποιαδήποτε σκέψη ίδρυσης άλλου Κέντρου στην Ανατολική Μακεδονία Θράκη καλώντας την πολιτεία σε έναν σοβαρό διάλογο μακριά και πέρα από προεκλογικές σκοπιμότητες.

Διαβάστε επίσης «Όχι στα κέντρα μεταναστών», Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2012, 22:32

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά, με πληροφορίες από το thrakitoday.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης