Με τρία ερπυστριοφόρα οχήματα για τις χωματουργικές εργασίες και επτά υδροφόρες συνδράμει η Περιφέρεια Αττικής στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Κινέτα, ανταποκρινόμενη άμεσα στο σχετικό αίτημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Σημειώνεται σε ανακοίνωσή της ότι τον συντονισμό του έργου κατάσβεσης όταν η πυρκαγιά περιορίζεται εντός των ορίων ενός δήμου, όπως η συγκεκριμένη στον δήμο Μεγάρων, έχει ο δήμος. «Ωστόσο η Περιφέρεια βρίσκεται σε ετοιμότητα με το ανθρώπινο και μηχανικό δυναμικό της να συνδράμει την Πυροσβεστική σε ό,τι της αιτηθεί» δηλώνουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στελέχη της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, μη κρύβοντας επίσης την ανησυχία τους για τη νέα πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα στον οικισμό Νταού Πεντέλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες που μας μετέδωσε, κατευθυνόμενος προς την περιοχή, ο αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών Γιώργος Καραμέρος, «η πυρκαγιά βρίσκεται εντός του οικισμού κατακαίοντας ήδη σπίτια και περιουσίες…».

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προσέτρεξαν στην περιοχή, όπως και η υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Γιάννα Τσούπρα. Η τελευταία εξέφρασε την ανησυχία της για την ένταση και την κατεύθυνση της πυρκαγιάς, με ενδεχόμενη επέκταση της προς την περιοχή του Διονύσου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης