Συνεχίζεται η μάχη της αποκατάστασης των ζημιών μετά την επέλαση της «Μήδειας», πριν από δύο εβδομάδες, που έπληξε τα βόρεια προάστια, αφήνοντας για μεγάλο διάστημα χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς ρεύμα.

Εκτός από τις λεωφόρους και τους κεντρικούς δρόμους των βορείων προαστίων, το μεγαλύτερο πρόβλημα της πτώσης των καλωδίων από τα πεσμένα πεύκα εντοπίζεται μέσα στους δρόμους του οικιστικού ιστού των περιοχών. Δεν είναι λίγες εκείνες οι περιπτώσεις που τα σπασμένα πεύκα έκοβαν τα καλώδια της ΔΕΔΔΗΕ και στις δύο πλευρές των δρόμων, αφού το μήκος τους δεν ξεπερνούσε τα 6 μέτρα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ΔΕΔΔΗΕ με αρκετή καθυστέρηση αποκατέστησε τη ρευματοδότηση εδώ και καιρό, των βορείων προαστίων, αλλά, όπως φαίνεται, δεν μπόρεσε να διασφαλίσει, μελλοντικά τουλάχιστον, την αδιάλειπτη λειτουργία του δικτύου της, καθαρίζοντας τα καλώδια ρευματοδότησης από τα σπασμένα κλαδιά και τα δέντρα που γέρνουν πάνω τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, με έναν δυνατό άνεμο, η πτώση των κλαδιών αυτών και των δέντρων, μπορεί και πάλι να βυθίσει στο σκοτάδι μεγάλες περιοχές των βορείων προαστίων. 

Το δύσκολο αυτό έργο ανέλαβε η Περιφέρεια Αττικής, που σε συνεργασία με μισθωμένα οχήματα, προσωπικό και εργαλεία κοπής και συλλογής δέντρων και κλαδιών ιδιωτικών εταιρειών, συνεχίζει τον καθαρισμό των βορείων προαστίων, ώστε να μην κινδυνεύουν τα καλώδια, αλλά και οι άνθρωποι και τα αυτοκίνητα που κινούνται στους εσωτερικούς δρόμους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην αυτοψία του zougla.gr συναντήσαμε τον εργοδηγό Πέτρο Παπαδόπουλο «LM Construction AKTE» επί το έργον.

Δείτε το βίντεο:

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης