Mε αφορμή το τραγικό περιστατικό της δολοφονίας της φοιτήτριας του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος για θέματα Ισότητας, Νικολέτα Δανιά, έστειλε ένα μήνυμα στη μνήμη της νεαρής κοπέλας, αλλά και όλων των δολοφονημένων γυναικών.

«Το δυστύχημα αυτό φέρνει ξανά στο προσκήνιο το φαινόμενο των δολοφονιών γυναικών και κοριτσιών, εξαιτίας του φύλου τους – femicide, όπως είναι γνωστό στο εξωτερικό. Και που δυστυχώς αφορά εκατομμύρια γυναίκες και κορίτσια που πέφτουν θύματα μισογυνισμού, ένοπλων συγκρούσεων, δράσεων του οργανωμένου εγκλήματος… Το τραγικότερο, δε, είναι ότι σήμερα τα θύματα αυτά υφίστανται κι έναν δεύτερο θάνατο, εξαιτίας των σχολίων στα social media, που σε ορισμένες περιπτώσεις αναπαραγάγουν ό,τι πιο στερεοτυπικό, σκοταδιστικό και σεξιστικό υπάρχει στην κοινωνία» σημειώνει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Στην Περιφέρεια Αττικής, «τον αγώνα για την ισότητα τον δίνουμε συστηματικά, εντάσσοντας την έμφυλη λογική στο επίκεντρο των πολιτικών της», καταλήγει.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης