Ο Πέτρος Μολυβιάτης στη zougla.gr

Απρόθυμοι εμφανίζονται οι πυρόπληκτοι να υποβάλουν αιτήσεις, προκειμένου να εισπράξουν την οικονομική βοήθεια που δικαιούνται, ενώ η ομογένεια των Η.Π.Α. δεν ανταποκρίθηκε στο βαθμό που αναμενόταν. Προσέφερε μόλις 200.000 ευρώ, όταν το ποσόν που προήλθε από τους Kύπριους άγγιξε το 1.440.000  ευρώ και από την Αλβανία εστάλησαν 39.000! Αυτές είναι οι δύο σημαντικότερες ειδήσεις από τη συνάντησή μας με τον Πέτρο Μολυβιάτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μόλις 30 εκατομμύρια ευρώ, από τα συνολικά 195 του Ειδικού Ταμείου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών, δαπανήθηκαν μέχρι σήμερα για την ανοικοδόμηση των κατεστραμμένων οικιών που άφησε πίσω της η πύρινη λαίλαπα του περασμένου Αυγούστου.

«Δε φταίει η γραφειοκρατία αλλά κυρίως η μικρή προσέλευση των δικαιούχων πυρόπληκτων», δήλωσε στη zougla.gr ο Πέτρος Μολυβιάτης, πρόεδρος του Ειδικού Ταμείου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ΥΠΕΧΩΔΕ πραγματοποίησε 3.000 αυτοψίες στα πυρόπληκτα χωριά, από τις οποίες προέκυψαν 1.470 κατεστραμμένες κατοικίες, οι 500 ολοκληρωτικά. Από τους 1.470 δικαιούχους, μόνο 600 κατέθεσαν μέχρι σήμερα αίτηση προς το Ειδικό Ταμείο. Ήδη έχει αρχίσει η χρηματοδότηση 230 δικαιούχων σε χωριά κυρίως της Ηλείας.

Ο πρόεδρος του Ειδικού Ταμείου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών, αναφέρθηκε αναλυτικά στο ποσό που συγκεντρώθηκε από τις δωρεές 92 χιλιάδων Ελλήνων, από το εσωτερικό και την ομογένεια και βρίσκεται κατατεθειμένο σε ειδικό λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας.

Συνολικά από τα 195 εκατομμύρια ευρώ, έχει διατεθεί μέχρι σήμερα το ποσό των 30 εκατομμυρίων, κυρίως για το πρόγραμμα στεγαστικής αποκατάστασης των πυρόπληκτων.

Ο Πέτρος Μολυβιάτης σχολίασε και τα όσα αναφέρουν ομογενειακά ΜΜΕ στις ΗΠΑ, για την… τύχη της οικονομικής βοήθειας που προσέφεραν Ελληνοαμερικάνοι για τους πυρόπληκτους.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το ποσό αυτό αγγίζει τις 200 χιλιάδες ευρώ σε όλη την αμερικανική ήπειρο πλην του Καναδά και όχι 2 εκατομμύρια, όπως πρόσφατα υποστήριξε ελληνοαμερικάνικο portal με mail του στη στήλη «Ομογένεια» της zougla.gr.

Οι Έλληνες του εξωτερικού προσέφεραν συνολικά στον ειδικό λογαριασμό για τους πυρόπληκτους, το ποσό των 3.700.000 ευρώ. 

·          1.340.000 ευρώ από την Κύπρο

·          1.179.000 ευρώ από την Αυστραλία

·          426.000 ευρώ από χώρες της Ευρώπης

·          265.000 ευρώ από τον Καναδά

·          200.000 ευρώ από χώρες Αμερικής (πλην Καναδά)

·          221.000 ευρώ από τρίτες χώρες

·          39.000 ευρώ από Αλβανία

      ·          30.000 ευρώ από την Αφρική

«Μέχρι και το τελευταίο ευρώ θα φτάσει στους πυρόπληκτους», τόνισε κατηγορηματικά στη zougla.gr ο Πέτρος Μολυβιάτης, που ζήτησε από τους δικαιούχους πυρόπληκτους που δεν έχουν ήδη καταθέσει αίτηση, να το πράξουν άμεσα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης