Το διευρυμένο Συντονιστικό Όργανο της Συνόδου των Πρυτάνεων ανακοίνωσε χθες πως στις 5 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύνοδος.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «η απόφαση ελήφθη σταθμίζοντας, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, τη δυσμενέστατη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα Πανεπιστήμια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ως γνωστόν, ζήτημα αιχμής είναι η διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων οκτώ Πανεπιστημίων. Η τυφλή, αυθαίρετη, ατεκμηρίωτη και χωρίς μελέτη αξιολόγηση των δομών κατάργησης θέσεων προσωπικού θα διαλύσει τα οκτώ πανεπιστήμια και μαζί με αυτά ό,τι έχει απομείνει όρθιο στην Ελλάδα».

Σε πρόσφατη ενημερωτική εκδήλωση στο Ευρωκοινοβούλιο, εκπρόσωποι της Συνόδου ανέφεραν, μεταξύ άλλων, πως αν καταργηθούν 1.349 θέσεις διοικητικού προσωπικού, τα οκτώ αυτά πανεπιστήμια θα αντιμετωπίσουν ανυπέρβλητα εμπόδια στη λειτουργία τους, καθώς και στις εκπαιδευτικές και ερευνητικές διαδικασίες, αφού θα έχουν βιβλιοθήκες αλλά όχι βιβλιοθηκονόμους, γραμματείες αλλά όχι γραμματείς, εργαστήρια και κλινικές αλλά όχι υποστηρικτικό προσωπικό.

Μάλιστα, ο προεδρεύων της Συνόδου Γ. Μυλόπουλος κάλεσε την ελληνική Πολιτεία να αναλογιστεί και να αναλάβει, όπως είπε, τις ευθύνες της, προειδοποιώντας πως ενδεχόμενη απομάκρυνση διοικητικών υπαλλήλων από τις θέσεις τους θα οδηγήσει νομοτελειακά στην υποβάθμιση έως και στη διακοπή της λειτουργίας των οκτώ πανεπιστημίων της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να σημειωθεί πως η Σύνοδος θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στο Λαύριο στις 10.00.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης