Με δυνατούς ανέμους και τοπικές βροχές θα «γιορτάσουν» μικροί και μεγάλοι την τελευταία Αποκριά και την Καθαρή Δευτέρα.

Αναλυτικότερα για αύριο, Πέμπτη, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπεται ύφεση της κακοκαιρίας κυρίως στην κεντρική και νότια Ελλάδα και σταδιακά στα βόρεια της χώρας.
Βροχές και καταιγίδες, αντίθετα, αναμένονται σε Μακεδονία, Θράκη, Νησιά Ιονίου και Ήπειρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί από 2 έως 11 βαθμούς Κελσίου, στην κεντρική Ελλάδα από 4 έως 14 βαθμούς και τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 9 έως 18 βαθμούς. Ειδικά για την Ήπειρο η θερμοκρασία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Αθήνα θα επικρατήσουν πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις, με νοτιοδυτικούς ανέμους έντασης 5 ως 6 μποφώρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Παροδικές νεφώσεις με βροχή τις πρωινές ώρες αναμένεται για τη Θεσσαλονίκη, με νοτιοδυτικούς ανέμους εντάσεως 4 με 5 μποφώρ και τη θερμοκρασία από 6 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την Παρασκευή αναμένονται βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό αιγαίο ενώ θα χιονίσει στα ορεινά αλλά και περιοχές της Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο.

Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές μικρής διάρκειας.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και τα βόρεια ενώ οι άνεμοι θα είναι νότιοι, εντάσεως 5 έως 7 μποφώρ, οι οποίοι στο Αιγαίο, πρόσκαιρα, θα φτάσουν και τα 8 μποφώρ.

Το Σάββατο το απόγευμα, ο καιρός θα βελτιωθεί σημαντικά, ενώ, κατά τη διάρκεια της Κυριακής, ο καιρός θα παρουσιάσει και πάλι επιδείνωση, με τοπικές νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Αναμένεται, μάλιστα, να χιονίσει στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας ενώ πρόσκαιρα χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και σε περιοχές της Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Την Καθαρά Δευτέρα, σχεδόν σε ολόκληρη την Ελλάδα, – πλην της νότιας και της ανατολικής ηπειρωτικής- θα παρατηρηθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στα ορεινά αναμένεται να χιονίσει, ωστόσο, το απόγευμα, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σταδιακά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης