Η πρόγνωση του σημερινού καιρού

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 6 Μαρτίου 2011, 07:55
Η πρόγνωση του σημερινού καιρού
Νεφώσεις με τοπικές βροχές κατά περιόδους στις περισσότερες περιοχές τις χώρας, σποραδικές καταγίδες στα δυτικά – νοτιοδυτικά και από το βράδυ στο Αιγαίο, και παροδικές χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά, σε ημιορεινές περιοχές της Δ. Μακεδονίας και από αργά το βράδυ σε περιοχές της βορειοανατολικής χώρας με χαμηλό υψόμετρο, περιμένουμε για σήμερα την Κυριακή.

Πάντως από τις απογευματινές ώρες στη Δυτική Μακεδονία, στην Ήπειρο και στη Βόρεια Θεσσαλία ο καιρός θα παρουσιάσει πρόσκαιρη βελτίωση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 12 βαθμούς Κελσίου στη Βόρεια Ελλάδα - με σταδιακή πτώση από αργά το βράδυ - από 7 έως 16 στην Δυτική Ελλάδα, από 4 έως 14 - 15 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 9 έως 15 στα νησιά του Αιγαίου, ενώ κατά τόπους στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα αγγίξουν τους 17 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι, ενισχυόμενοι το βράδυ στα βόρεια σε βορειοανατολικούς θυελλώδεις και στα βορειοδυτικά σε βόρειους – βορειοδυτικούς θυελλώδεις μέχρι πολύ θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι – βορειοδυτικοί ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις. Στα νοτιότερα πελάγη θα επικρατήσει δυτικό ρεύμα εντάσεων 6 – 7μπ. με τάσεις ενίσχυσης το βράδυ στα 8 μπ.

Νεφώσεις με παροδικές βροχές και λίγα χιόνια στην Πάρνηθα, θα έχει η Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 14 – 15 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί σχεδόν μέτριοι και από το βράδυ βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί.

Κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με παροδικές βροχές τις πρωινές κυρίως ώρες, στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 12 - 13 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι ενισχυόμενοι το βράδυ σε σχεδόν θυελλώδεις μέχρι θυελλώδεις.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 6 Μαρτίου 2011, 07:55