Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη παρουσιάζοντας συγκεκριμένη πρόταση για τους σχολικούς φύλακες με θέμα το που μπορούν να απορροφηθούν.

Σύμφωνα με την πρόταση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, προτείνεται να απορροφηθούν 300 ως τραυματιοφορείς, ενώ όσοι γνωρίζουν ξένες γλώσσες μπορεί να απασχοληθούν στο υπουργείο Πολιτισμού, για τη φύλαξη μουσείων και αρχαιολογικών χώρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ό,τι αφορά το πάγιο αίτημα των σχολικών φυλάκων για αναδρομική ασφάλιση των ετών 2001-2006, οι οποίοι και εργάζονταν μέσω ευρωπαϊκών κονδυλίων και ως εκ τούτου δεν ήταν ασφαλισμένοι, ο υπουργός δήλωσε ότι θα εισηγηθεί σχετικό αίτημα στους αρμόδιους υπουργούς. Έτσι, στην περίπτωση αυτή, μπορεί να συνταξιοδοτηθούν 700-800 σχολικοί φύλακες.

Φαίνεται ότι τα πράγματα αλλάζουν, σύμφωνα με τον πρόεδρο των σχολικών φυλάκων του δήμου Αθηναίων, Χάρη Μπάστα για το λόγο ότι κανένας δεν έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος, ωστόσο όμως υπάρχει μια συγκεκριμένη πρόταση από τον κ .Μητσοτάκη.
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM», τόνισε ότι οι απολύσεις που θα γίνουν μέχρι το τέλος του χρόνου θα προέλθουν από την ΕΡΤ, από την ολοένα αυξανόμενη «δεξαμενή» των πειθαρχικών, από τις περικοπές προσωπικού από τις αμυντικές βιομηχανίες και από στοχευμένες παρεμβάσεις σε μικρά και μεσαία Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου.

Όσο για τις 11.000 απολύσεις που, σύμφωνα με την τρόικα, πρέπει να γίνουν μέσα στο 2014, τόνισε ότι αυτές θα προέλθουν κατά ένα μέρος από τη διαθεσιμότητα των υπαλλήλων, δηλαδή από αυτούς που δεν θα επανατοποθετηθούν. Ακόμα, από την επιτάχυνση απονομής πειθαρχικής δικαιοσύνης και από τον περιορισμό σε μέγεθος Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν μπορεί να πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος ΝΠΙΔ, που λειτουργούν με περισσότερο προσωπικό από όσο χρειάζεται», τόνισε ο υπουργός.

Σημείωσε δε ότι η κυβέρνηση δεν θα αποχωρήσει ως προς τον αριθμό των διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων, οι οποίοι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, ενώ αναφερόμενος στη διαδημοτική κινητικότητα τόνισε ότι θα δοθεί αυτή η δυνατότητα στους δήμους, ώστε να μετακινηθούν υπάλληλοι από δήμους με πλεονάζον προσωπικό, στους δήμους οι οποίοι στερούνται αυτού.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης