Βρισκόμαστε ήδη στα μισά της περιόδου των Πανελλαδικών Εξετάσεων, οι οποίες ολοκληρώνονται στις 31 Μαΐου, αλλά σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις οι βάσεις για τις σχολές Ψυχολογίας και Νομικής θα σημειώσουν κατακόρυφη άνοδο, ενώ μικρότερη άνοδο θα σημειώσουν οι βάσεις των ιατρικών σχολών.

Αντίθετα, στις οικονομικές σχολές ενδέχεται να σημειωθεί πτώση, εξαιτίας των επιδόσεων των υποψηφίων στα απαιτητικά θέματα των Μαθηματικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ειδικοί διευκρινίζουν ότι για την Ιατρική, παρά τα προβλήματα της Φυσικής και των Μαθηματικών, η Βιολογία αναμένεται «να σπρώξει προς τα πάνω τις βάσεις». 

Οι παιδαγωγικές σχολές δεν αποτελούν πλέον πόλο έλξης, όπως παλαιότερα, λόγω του παγώματος προσλήψεων στα δημόσια σχολεία και νηπιαγωγεία, και για τον λόγο αυτό δεν αναμένεται άνοδος των βάσεων.

Για τις θεωρητικές επιστήμες, πάντως, πιο σαφή συμπεράσματα θα μπορούν να βγουν μετά την αυριανή εξέταση των υποψηφίων στα Αρχαία Ελληνικά.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο οι υποψήφιοι εξετάζονται στα Αρχαία Ελληνικά και στα Μαθηματικά – και τα δύο μαθήματα κατεύθυνσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης