Οι πρώτες εικόνες από τη φυλακή του Λεμπιδάκη

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 3 Οκτωβρίου 2017, 11:52
Οι πρώτες εικόνες από τη φυλακή του Λεμπιδάκη
Κανονική φυλακή ήταν η σοφίτα όπου βρισκόταν αλυσοδεμένος ο Μιχάλης Λεμπιδάκης. Δεν υπήρχε παράθυρο και μέσα στο δωμάτιο διακρίνει κάποιος ένα στρώμα κατάχαμα, έναν παλιό αργαλειό και μία καρέκλα, όπου καθόταν ο φύλακας που τον επιτηρούσε.

Δεν υπήρχε, δηλαδή, καμία δυνατότητα επαφής με τον έξω κόσμο και προφανώς κανένας εξαερισμός.

Στο λουτρό όπου τον πήγαιναν, σε ξεχωριστό χώρο, υπήρχε ένα πολύ μικρό παραθυράκι. Αυτή ήταν η χωροταξία του χώρου φυλάκισης του ομήρου.

Σήμερα, το zougla.gr δίνει στη δημοσιότητα για πρώτη φορά φωτογραφίες από το εσωτερικό της μάντρας, την οποία οι δράστες χρησιμοποιούσαν ως κρησφύγετο.

Εκεί ο Μ. Λεμπιδάκης κρατούνταν υπό καθεστώς ομηρίας και, όπως διακρίνεται από τις φωτογραφίες, υπό άθλιες συνθήκες και με ελάχιστες παροχές.

Στις εικόνες φαίνονται καθαρά το στρώμα όπου κοιμόταν ο Μ. Λεμπιδάκης, πεταμένο στο πάτωμα, το εσωτερικό του δωματίου όπου κρατείτο, αλλά και η οικία της οικογένειας του Μανώλη Κλάδου, δίπλα στη μάντρα.

Δείτε παρακάτω τις φωτογραφίες που δημοσιεύει κατ' αποκλειστικότητα το zougla.gr:

Εικόνα από το εσωτερικό του χώρου όπου κρατείτο όμηρος ο Μ. Λεμπιδάκης. Αριστερά το σκαμπό όπου καθόταν ο φύλακας

Παλιός αργαλειός στον οποίο τον αλυσοδένανε

Αριστερά διακρίνεται το στρώμα όπου κοιμόταν ο επιχειρηματίας

 Η κατοικία της οικογένειας Κλάδου δίπλα στη μάντρα

Πλάνο από τη μάντρα όπου βρέθηκε ο επιχειρηματίας Μ. Λεμπιδάκης

Υπενθυμίζεται ότι η αστυνομία έχει βάλει στο μικροσκόπιο τέσσερα ή πέντε άτομα που χαρακτηρίζονται ως σκληροί κακοποιοί, κατάγονται από τις νότιες περιοχές της Κρήτης και έχουν ως βασική δραστηριότητα την παράνομη διακίνηση όπλων και εκρηκτικών. Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής το σύνολο των συλληφθέντων και προσαχθέντων για ανάκριση, ώστε να προσδιοριστεί ο βαθμός εμπλοκής και ευθύνης του καθενός στην υπόθεση απαγωγής Λεμπιδάκη, ανέρχεται σε 12 άτομα.

Διαβάστε εδώ αναλυτικό ρεπορτάζ

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 3 Οκτωβρίου 2017, 12:36