Η πανέμορφη Σεϊβτζάν είναι η πρώτη μουσουλμάνα Επαγγελματίας Οπλίτης (ΕΠΟΠ) που θα υπηρετήσει στον ελληνικό στρατό! Γεννημένη το 1984 στην Ξυλαγανή της Ροδόπης, κατάφερε να περάσει τις εξετάσεις Σωματικής Αγωγής με εντυπωσιακούς χρόνους.

Τη Δευτέρα θα παρουσιαστεί στα Γρεβενά, ως επαγγελματικό μάχιμο στέλεχος του ελληνικού στρατού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η οδήγηση εντούρο μηχανής, Ι.Χ. και τρακτέρ για αγροτικές δουλειές, σε συνδυασμό με την ομορφιά, τα πλούσια προσόντα που σε κερδίζουν αμέσως, κάνουν την γλυκιά Σεϊβτζάν ένα ιδιαίτερο κορίτσι.

Τα ελληνικά της είναι εξαιρετικά. Έτσι, παρόλο που η ίδια νιώθει τυχερή που πέρασε με την πρώτη, όλοι συμφωνούν ότι  δεν ήταν μόνο θέμα τύχης.

Αφού κατέθεσε τα απαραίτητα δικαιολογητικά, επί 4 μήνες προπονήθηκε συστηματικά στα απαιτούμενα αθλήματα και κατάφερε να επιτύχει πολύ καλύτερες επιδόσεις από τα απαιτούμενα όρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι, λογικό είναι που δε «μασάει» στα όσα ακούει για τις δυσκολίες που θα συναντήσει στην σταδιοδρομία της και για την κούραση που έχει το νέο επάγγελμά της.

Οι τρεις μεγαλύτεροι αδελφοί της έχουν υπηρετήσει όλοι στον ελληνικό στρατό, ενώ η μητέρα της απʼ τη χαρά της λέει συνεχώς πως δεν έχει 3 αγόρια αλλά 4!

Οι γονείς της ενθαρρύνουν τα συνολικά 5 παιδιά της οικογένειας να σπουδάσουν και να διαπρέψουν στη ζωή τους χωρίς ταμπού και προκαταλήψεις, όπως αναφέρει σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Χρόνος» της Θράκης.

Εκτός από ΕΠΟΠ, η Σεϊβτζάν είναι κομμώτρια και αισθητικός, καθώς έχει τελειώσει το 1ο ΤΕΕ Κομμωτικής στη Κομοτηνή. Επιπλέον, ήταν το πρώτο κορίτσι από το χωριό της που πήγε στο ελληνικό γυμνάσιο της Ξυλαγανής, χάρη στην υποστήριξη της οικογενείας της που είναι, όπως λέει, προοδευτική. 

Η Σεϊβτζάν ακούει όλα τα είδη μουσικής και όνειρό της είναι να κάνει κάποτε ένα μεγάλο ταξίδι. Προς το παρόν όμως, επιδίωξή της είναι να προσαρμοστεί στο νέο της περιβάλλον και να είναι χρήσιμη. Όσον αφορά το γάμο και άλλες χαρές της ζωής, θα έρθουν όλα με τη σειρά τους, όπως τονίζει.

Η πρώτη μουσουλμάνα ΕΠΟΠ του ελληνικού Στρατού αποτελεί ήδη πρότυπο για την μουσουλμανική κοινότητα της περιοχής της, κάνοντας περήφανη την οικογένειά της και τη γειτονιά της.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης