Η πρώτη νίκη εναντίον του Ε.Α.Π. για τα παράνομα δίδακτρα

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2010, 16:47
Η πρώτη νίκη εναντίον του Ε.Α.Π. για τα παράνομα δίδακτρα
Την πρώτη νίκη στο δικαστικό αγώνα, που έχουν ξεκινήσει εδώ και τρία χρόνια, για την κατάργηση των παράνομων και αντισυνταγματικών διδάκτρων του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π.) πέτυχαν ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φοιτητών Ευρωπαϊκού Πολιτισμού (ΠΑ.ΣΥ.ΦΟΙ.Ε.ΠΟ.) και ο πρώην φοιτητής του ιδρύματος, Τάσος Λιάλιος, που στράφηκε δικαστικά εναντίον του Α.Ε.Ι.

Tο Διοικητικό Εφετείο της Πάτρας απέρριψε το αίτημα της πλευράς της διορισμένης διοίκησης του Ε.Α.Π. και του Υπουργείου Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης για κατάργηση της δίκης για τυπικούς λόγους. Το δικαστήριο έκρινε ότι δεν συντρέχουν λόγοι κατάργησης της δίκης και όρισε ρητή δικάσιμο για τις 18 Ιουνίου 2010, όπου η υπόθεση θα συζητηθεί (επιτέλους!) στην ουσία της.

Έτσι, δεν πέρασε η προσπάθεια της πλευράς του ελληνικού Δημοσίου για αντιπερισπασμό από την πολύ σημαντική ουσία της υπόθεσης, που είναι ότι μέσα από το «πείραμα» του Ε.Α.Π. επιχειρείται η από το παράθυρο κατάργηση του άρθρου 16 του Συντάγματος, ενώ εν τω μεταξύ χιλιάδες φοιτητές υποχρεώνονται να πληρώνουν παράνομα δίδακτρα σε ένα κρατικό πανεπιστήμιο. Ένα πανεπιστήμιο, μάλιστα, που απαξιώνεται από την ίδια την ίδια την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, η οποία κρατά μεγάλο μέρος των αποφοίτων του χωρίς πραγματικά επαγγελματικά δικαιώματα.

Ο αγώνας των φοιτητών του ΕΑΠ θα συνεχιστεί μέχρι την τελική δικαίωση.

 

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2010, 23:43