Οι δύο ραδιοερασιτέχνες Πολύδωρος Σταυρόπουλος (SV1AHH) και Γιώργος Πετράκης (SV1GGF), θα ενεργοποιήσουν ειδικό διαγωνισμό στα βραχέα κύματα από την 1η έως την 30η  Σεπτεμβρίου 2020. Οι 30 αυτές ημέρες είναι αφιερωμένες στην προσπάθεια των στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας για τη δημιουργία και λειτουργία του Μουσείου αυτής.

Το Μουσείο Ιστορίας της Πολεμικής Αεροπορίας δημιουργήθηκε το 1950. Σήμερα τιμώνται τα 70 έτη της λειτουργίας του. Η αποστολή του μουσείου είναι η καταγραφή, η τεκμηρίωση, η προβολή της Ιστορίας και η παράδοση της Πολεμικής Αεροπορίας, με σκοπό τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης, καθώς επίσης και η διάδοση της Αεροπορικής Ιδέας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ιστοσελίδα του μουσείου βρίσκεται εδώ.

Οι Έλληνες και ξένοι ραδιοερασιτέχνες μπορούν να έρθουν σε επαφή με το ειδικό διακριτικό κλήσης SX1AFM στις ραδιοερασιτεχνικές ζώνες των βραχέων κυμάτων από 3,5 – 30 MHz, με όλες τις διαμορφώσεις. Απαραίτητη προϋπόθεση για την απονομή του συλλεκτικού βραβείου είναι να υπάρξουν 3 επαφές με το ειδικό αυτό διακριτικό σε διαφορετικές ραδιοερασιτεχνικές ζώνες ή εναλλακτικά με 3 διαφορετικές διαμορφώσεις στην ίδια ζώνη. Τα βραβεία θα απονέμονται δωρεάν μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας του 5th Ocean Club σε δύο μορφές pdf και jpg.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δύο προαναφερόμενοι ραδιοερασιτέχνες αποτελούν το ελληνικό τμήμα του διεθνούς club 5th Ocean Ham Aviators. Μέλη του είναι ραδιοερασιτέχνες που έχουν την ιδιότητα του αεροπόρου.

«Είναι ιδιαίτερα συγκινητικό και πρωτοφανές το γεγονός της συνεργασίας αυτής μεταξύ Πολεμικής Αεροπορίας και ραδιοερασιτεχνών. Θα γίνει γνωστό το μουσείο σε παγκόσμιο επίπεδο στους κύκλους των ραδιοερασιτεχνών που ασχολούνται με αυτό το είδος της υψηλής τεχνολογίας. Η προσπάθεια αυτή προβάλλει τη χώρα μας στο εξωτερικό.

Σημαντικό είναι ότι θα αποσταλούν ηλεκτρονικά μέσω ηλεκτρονικών αποθετηρίων κάρτες επιβεβαίωσης λήψης (QSL) σε όλους τους ραδιοερασιτέχνες από όλα τα σημεία του πλανήτη που θα έρθουν σε επαφή μαζί τους, έστω και για μία φορά», αναφέρουν οι διοργανωτές, επισημαίνοντας πως έχει χορηγηθεί ειδική άδεια από τον Αρχηγό του Γ.Ε.Α. για τη διενέργεια του διαγωνισμού.

Οι φωτογραφίες που χρησιμοποιούνται στο βραβείο που θα απονεμηθεί, έχουν παραχωρηθεί από τον διοικητή του μουσείου. Η άδεια χρήσης του ειδικού διακριτικού κλήσης SX1AFM έχει χορηγηθεί από το τεχνικό τμήμα της διεύθυνσης μεταφορών και επικοινωνιών της περιφερειακής ενότητας Πειραιά μετά από έγκριση του αρμοδίου τμήματος του Υπουργείου Υποδομών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης