Παραγγελία προς τους εισαγγελείς του Οικονομικού Εγκλήματος, Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη, να προχωρούν σε συλλήψεις φοροφυγάδων και τα κατά τόπους τμήματα Ασφαλείας, εκτός της Οικονομικής Αστυνομίας, έδωσε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κ. Νίκος Παντελής.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός προχώρησε σε αυτή την κίνηση μετά την επίσκεψη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Νίκου Παπαγιαννόπουλου στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Ι. Τέντε, στα μέσα Μαρτίου, κατά την οποία του εξέφρασε την αδυναμία της υπηρεσίας να συλλαμβάνει τους φοροφυγάδες και τους άλλους οικονομικούς παραβάτες, λόγω του μεγάλου όγκου των υποθέσεων και της έλλειψης υποδομής και προσωπικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βασικός σκοπός της Οικονομικής Αστυνομίας είναι η έρευνα για την πάταξη του οικονομικού εγκλήματος είπε στον κ. Ι. Τέντε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., ζητώντας ουσιαστικά την αλλαγή της μέχρι τώρα διαδικασίας και της ανάθεσης των αρμοδιοτήτων για συλλήψεις φοροφυγάδων και στα αστυνομικά τμήματα. Ακόμη ένα πρόβλημα, σύμφωνα με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., είναι το γεγονός ότι η Οικονομική Αστυνομία δεν έχει παραρτήματα σε όλη την Ελλάδα, έτσι ώστε να μπορεί να προβαίνει σε συλλήψεις, με αποτέλεσμα άνδρες της να φεύγουν από την Αθήνα και άλλα μεγάλα αστικά κέντρα για να πραγματοποιήσουν συλλήψεις στην περιφέρεια.

Eπιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης