Η συλλογή του αρχαιοκάπηλου

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 13 Ιουλίου 2013, 18:18
Η συλλογή του αρχαιοκάπηλου
Στη δημοσιότητα δόθηκαν οι φωτογραφίες των κατασχεθέντων ευρημάτων από τη... συλλογή ενός 57χρονου αρχαιοκάπηλου που συνελήφθη χθες το μεσημέρι στην Αργυρούπολη, από αστυνομικούς του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Ειδικότερα, μετά από αξιοποίηση πληροφορίας, εντοπίσθηκε ο 57χρονος στην Αργυρούπολη να κατέχει εντός αυτοκινήτου χίλια τριακόσια τριάντα οκτώ (1.338) αρχαία νομίσματα. Συγκεκριμένα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Δέκα έξι (16) χρυσά νομίσματα, εκ των οποίων τα δέκα τέσσερα (14) χρονολογούνται στους Βυζαντινούς χρόνους και (2) δύο ενετικά. Τα υπόλοιπα αργυρά και χάλκινα νομίσματα χρονολογούνται στους Κλασικούς, Ελληνιστικούς και Βυζαντινούς χρόνους. Για τα μεν Κλασικά και Ελληνιστικά νομίσματα αντιπροσωπεύονται διάφορες πόλεις-κράτη της Ελλάδος καθώς και Ελληνιστικά Βασίλεια (π.χ. του Πτολεμαίου της Αιγύπτου). Επισημάνθηκε μικρός αριθμός αδιάγνωστων νομισμάτων, τέσσερα (4) νομίσματα περσικά δύο (2) Δαρεικοί και δύο (2) Σασσανιδικά.Διαβάστε επίσης:

Συνελήφθη αρχαιοκάπηλος στην Αργυρούπολη, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 13 Ιουλίου 2013, 15:41

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 13 Ιουλίου 2013, 18:25