Στις δικαστικές αίθουσες θα δοθεί η συνέχεια της διαμάχης που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Θανάση Καρούντζο, και τον πρόεδρο της εταιρείας «MAMIDOL JETOIL A.E» Κυριάκο Μαμιδάκη, μετά τις μηνύσεις που είχαν υποβληθεί εκατέρωθεν, με αφορμή την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της μονάδας αποθήκευσης και διακίνησης υγρών καυσίμων της εταιρείας, στην περιοχή της Σούδας.

Και οι δύο, σύμφωνα με πληροφορίες, παραπέμπονται στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, στις αρχές Οκτωβρίου, στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου θα καθίσει ο κ. Καρούντζος με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος, καθώς και ακόμη 32 κατηγορούμενοι από την περιοχή της Σούδας – ανάμεσα τους και ο πρώην δήμαρχος – οι οποίοι αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας στην παράβαση καθήκοντος. Η εξέλιξη αυτή αφορά στη μήνυση που είχε υποβάλει κατά του γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης αλλά κατά παντός υπευθύνου ο κ. Μαμιδάκης.

Στο εδώλιο όμως του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου θα καθίσει τον Μάρτιο με την κατηγορία της απόπειρας εκβίασης και ο πρόεδρος της εταιρείας «MAMIDOL JETOIL A.E.» μετά τη μήνυση που υπέβαλε εις βάρος του ο κ. Καρούντζος.

Η κατάληξη της υπόθεσης στα δικαστήρια είχε ουσιαστικά προαναγγελθεί από τις αρχές Απριλίου του 2010, όταν ο κ. Μαμιδάκης είχε επιτεθεί δημοσίως – μέσω ανοιχτής επιστολής- στον κ. Καρούντζο για την απόφασή του να ανακαλέσει την άδεια που είχε δώσει ο ίδιος το 2004. Ο κ. Καρούντζος είχε απαντήσει ότι το 2004 παραπλανήθηκε και ότι ανακάλεσε έξι χρόνια μετά την αρχική του απόφαση, διαπιστώνοντας ότι τα στοιχεία της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων ήταν ελλιπή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή:cretalive

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης