Του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου

Δεν πρέπει να υπάρχει προηγούμενο τέτοιας ομαδικής σιωπής στη σύγχρονη ιστορία της ελληνικής δημοσιογραφίας.

Η αποσιώπηση της υπόθεσης στην εμπλοκή του ονόματος του πρωθυπουργού, από τον εφοπλιστή Μαρινάκη και τον εκδότη Καραμήτσο σε ύποπτη συναλλαγή, είναι η πλέον κραυγαλέα απόδειξη της απόλυτης διαπλοκής που επικρατεί σε αυτόν τον τόπο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πέραν του τηλεοπτικού ΣΚΑΪ, ορισμένων site, τριών εφημερίδων και ενός ραδιοφώνου από τη Θεσσαλονίκη, τα υπόλοιπα λαγωνικά της ενημέρωσης δεν πήραν μυρωδιά όσα φέραμε στη δημοσιότητα από το zougla.gr!

Κατά βάθος πολιτικοί και δημοσιογράφοι ντρέπονται. Είμαστε σίγουροι για αυτό, και ντρέπονται γιατί τα κυκλώματα που όφειλαν να καταγγείλουν, είναι τα ίδια που χρηματοδοτούν και εκείνους​

Κανένα κόμμα, μα κανένα, ούτε ένας πολιτικός δε βρέθηκε να κάνει μισή δήλωση! Τραγικό! Οι πολιτικές τους κεραίες χαμήλωσαν ξαφνικά, οι τόνοι έπεσαν, έκλεισαν τα στόματα και κοίταξαν αλλού!

«Φτού σας» που θα έλεγε εάν ζούσε η Μαρία Ρεζάν. Μόνο που η αείμνηστη έφτυνε τότε προς μία κατεύθυνση, ενώ τώρα χρειάζεται να φτύσεις σε γωνία 360 μοιρών…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Κατά βάθος πολιτικοί και δημοσιογράφοι ντρέπονται. Είμαστε σίγουροι για αυτό, και ντρέπονται γιατί τα κυκλώματα που όφειλαν να καταγγείλουν, είναι τα ίδια που χρηματοδοτούν και εκείνους.

Ντρέπονται γιατί οι «γιατροί» των κυκλοφορούντων βιβλίων είναι και δικοί τους «γιατροί», που τους προσφέρουν, με φειδώ είναι αλήθεια τώρα πλέον, το γνωστό γιατρικό.

Δεν πρέπει να υπάρχει ευρωπαϊκή χώρα, στην οποία ένα μέσο θα αποκάλυπτε τέτοια είδηση και δε θα γινόταν χαμός. Εδώ δεν άνοιξε μύτη!

Τα κανάλια; Ούτε τα φλύαρα κανάλια, που κάποτε σήκωναν το λάβαρο της επανάστασης για ψύλλου πήδημα, δεν μπόρεσαν να ψελλίσουν μισή κουβέντα!

Μα τα κανάλια περιμένουν τις άδειες, πώς να μιλήσουν τα έρημα;

Καλά ρε ξεψυχισμένοι καναλάρχες, που χθες αναδεικνύατε το outing του Κοντομηνά από τον σταθμό του, δεν πήρατε χαμπάρι τι έγινε;

Πώς να μιλήσετε όμως;

Δεν πρέπει να υπάρχει ευρωπαϊκή χώρα, στην οποία ένα μέσο θα αποκάλυπτε τέτοια είδηση και δε θα γινόταν χαμός. Εδώ δεν άνοιξε μύτη!​Χρεωμένοι μέχρι τον λαιμό, περιμένετε το σωσίβιο από την κυβέρνηση και την ένοχη άδεια για να συνεχίσετε να ενημερώνετε τον ελληνικό λαό με τον αζημίωτο τρόπο σας.

Ήταν δυνατόν να πείτε κουβέντα;

Αλήθεια στην πολιτική ποιοι απέμειναν; Δεν περιμέναμε δήλωση από την Ντόρα Μπακογιάννη. Είναι η μόνη που δικαιολογείται να μη βγάλει κουβέντα. Ο σύζυγός της, Ισίδωρος, έχει κοινή εταιρεία με τον Μαρινάκη και είναι μπρόκερ στην ναυτιλιακή του.

Κατανοητό…

Οι υπόλοιποι όμως; Ούτε ο Κυριάκος ο υποτιθέμενος επόμενος πρωθυπουργός και αντίπαλος του Τσίπρα; Ούτε ο Αριστερός Λαφαζάνης; Ούτε η επαναστάτρια Κωνσταντοπούλου;

Εμείς ωστόσο τρέφαμε αυταπάτες. Σκεφτόμασταν ότι λίγη τσίπα έχει μείνει μέσα σας. Σε κάποια χαραμάδα του καθωσπρεπισμού ή της χαμένης σας αξιοπρέπειας.

Το κακό είναι ότι διέλαθε της προσοχής σας η δύναμη του διαδικτύου.

Μα τα κανάλια περιμένουν τις άδειες, πώς να μιλήσουν τα έρημα;​

Ό,τι έχει περισωθεί πλέον κι εκεί, γιατί το μακρύ χέρι της διαπλοκής ταΐζει εδώ και πολύ καιρό τα διαδικτυακά τσακάλια. Αφού τελειώσουν το κυρίως γεύμα, οι μεγάλοι θηρευτές αφήνουν κάποια κόκκαλα για στις e-ύαινες…
Μας αρκούν τα τρία εκατομμύρια πολιτών που ενημερώνονται μέσα από το zougla.gr. Γιατί οι ίδιοι ή οι περισσότεροι τέλος πάντων ταυτόχρονα επισκέπτονται, βλέπουν, διαβάζουν, ακούνε και αφουγκράζονται ποιοι έχουν απομείνει στην ενημέρωση. Αυτοί θα σας περιποιηθούν και τώρα και τότε, όταν ο κατοχικός στρατός εγκαταλείψει τη χώρα.

Ακούστε κάτι με προσοχή. Με τον Μαρινάκη είχα προσωπική σχέση και συνεχίζω να τον εκτιμώ για κάτι πολύ ανθρώπινο που έκανε κάποια στιγμή. Το γνωρίζει πολύς κόσμος. Έσωσε στην κυριολεξία τον αγαπημένο μου τραγουδοποιό Μανώλη Κονταρό. Αυτό και μόνο είναι αρκετό για να του συγχωρέσω πολλά.

Όμως, η ενημέρωση δεν είναι προσωπική μου υπόθεση. Όσοι βρίσκονται κοντά μου γνωρίζουν ότι θα έκανα το ίδιο και για τον πιο στενό συγγενή μου. Η είδηση δεν είναι οικογενειακή υπόθεση. Όπως δεν θα έπρεπε να είναι και η πολιτική. Η οικογενειοκρατία όμως συνεχίζει να ανθεί στον τόπο της φαιδράς πορτοκαλέας.

Αυτά τα ολίγα γιατί εν τω μεταξύ το ρεπορτάζ τρέχει. Μαζί του κι εμείς.

Διαβάστε επίσης:

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για το δημοσίευμα του zougla.gr, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2016, 16:18

Η απάντηση του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου στον Βαγγέλη Μαρινάκη, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2016, 16:16

H απάντηση του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου στον Τάσο Καραμήτσο, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2016, 14:26

Χαμός στο Twitter για την αποκάλυψη του διαλόγου Μαρινάκη-Καραμήτσου #30_vivlia, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2016, 18:08

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης