Σε ασφαλές καταφύγιο περιπάτου, αναψυχής, άθλησης, πολιτισμού και κοινωνικής συναναστροφής για οικογένειες και παιδιά θα διαμορφωθεί κοινόχρηστη έκταση 4.700 τ.μ στο Πάτημα Χαλανδρίου, μετά την έγκριση της σχετικής εισήγησης του αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Γιώργου Καραμέρου, από το περιφερειακό συμβούλιο Αττικής.

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 786.390,00 ευρώ, χρηματοδοτείται από ιδίους πόρους της περιφέρειας Αττικής, ενώ η δημοπράτηση και εκτέλεσή του θα γίνει από τον δήμο Χαλανδρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεταξύ των παρεμβάσεων που περιλαμβάνει είναι: διαμόρφωση πλατείας, συνολικής έκτασης 3.440 τ.μ., με παιδική χαρά, γήπεδο καλαθοσφαίρισης, μικρό αμφιθέατρο και πράσινες γωνιές, καθώς και τη δημιουργία δρόμων ήπιας κυκλοφορίας περιμετρικά της πλατείας.

Μπροστά σε αυτή την προοπτική ο Γιώργος Καραμέρος δήλωσε:

«Μετατρέπουμε μια σιωπηλή… πλατεία σε πηγή ζωής, σε έναν καλαίσθητο και ασφαλή χώρο υπαίθριου παιχνιδιού, περιπάτου, χαλάρωσης, συνάθροισης και πρασίνου για νέους και μικρά παιδιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σταθερά προσηλωμένοι στη βελτίωση της καθημερινής ζωής του πολίτη, αναβαθμίζουμε αυτή τη φορά σε αγαστή συνεργασία με τον δήμο Χαλανδρίου, μια σχετικά νεόδμητη περιοχή που στερείται ανάλογων υποδομών.

Με την ολοκληρωμένη αυτή παρέμβαση επιτυγχάνουμε μεγαλύτερη ασφάλεια στη γειτονιά, μείωση της ηχορύπανσης και της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, ενώ ενισχύουμε την περιβαλλοντική ευαισθησία και την ανάπτυξη τοπικών οικονομικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης