Η συμμορία των διαρρηκτών με αρχηγό τον «Κώτσο» χτυπούσε πρωί και μεσημέρι, όταν οι ένοικοι των σπιτιών είτε δούλευαν είτε είχαν βγει για λίγη ώρα για να κάνουν τα ψώνια τους από την λαϊκή αγορά που ήταν δίπλα στο σπίτι τους.

Τότε, τα μέλη της σπείρας έβρισκαν την ευκαιρία να «τρυπώσουν» και να αρπάξουν χρήματα και κοσμήματα από σπίτια και διαμερίσματα που ήταν σε απομονωμένα στενά και όχι σε κάποιον κεντρικό δρόμο. Όλα αυτά όμως μέχρι το απόγευμα της περασμένης Κυριακής όταν αστυνομικοί του Τμήματος Διαρρηκτών της Ασφάλειας Αττικής έκαναν επιχείρηση και τους πέρασαν χειροπέδες.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο φερόμενος αρχηγός, τον οποίο τα μέλη στις μεταξύ τους συνομιλίες αποκαλούσαν «Κώτσο», δεν ήταν άγνωστος στις διωκτικές αρχές. Τον Μάιο του 2021 είχε συλληφθεί από το τμήμα Ασφαλείας Μεγάρων ως μέλος σπείρας που έκλεβε καταλύτες αυτοκινήτων.  

Στην νέα εγκληματική οργάνωση που συμμετείχε ο ρόλος του ήταν να δίνει εντολές ενώ πολλές φορές έπαιρνε το «πράσινο φως» από τον τσιλιαδόρο και έμπαινε και ο ίδιος στο σπίτι προκειμένου να κλέψει τιμαλφή, χρήματα και αντικείμενα. 

Βασικός «μπουκαδούρας» της σπείρας ήταν ένας 26χρονος και συγγενής του φερόμενου αρχηγού ο οποίος ήταν από τους πρώτους που εισέβαλαν στα σπίτια προκειμένου να κλέψουν. Ο 44χρονος είχε τον ρόλο του οδηγού και μάλιστα για τις «ανάγκες» των χτυπημάτων διέθετε το προσωπικό του αυτοκίνητο. Οι περιοχές όπου εξιχνιάστηκαν διαρρήξεις και κλοπές της συγκεκριμένης σπείρας ήταν το Μαρούσι, το Χαλάνδρι, το Ηράκλειο, η Νέα Ιωνία, το Περιστέρι, το Γαλάτσι, οι Άγιοι Ανάργυροι, το Μοσχάτο, η Νέα Πέραμος καθώς και το Αίγιο Αχαΐας. Έπαιρναν μέτρα προφύλαξης καθώς μιλούσαν σπάνια με κινητά τηλέφωνα «ενώ αυτά που χρησιμοποιούσαν κατά τη διάρκεια των κλοπών και κατά την καθημερινότητά τους ήταν κυρίως δηλωμένα σε ανύπαρκτους αλλοδαπούς». Επίσης, είχαν ασύρματους για τις μεταξύ τους επικοινωνίες και φορούσαν γάντια για να μην αφήσουν αποτυπώματα.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, αυτό που έκανε εντύπωση στους αστυνομικούς ήταν το γεγονός ότι τα τρία μέλη της σπείρας τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που είχαν αποκτήσει, ως παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνούσε τις 100.000 ευρώ, τα ξόδευαν κάνοντας «καλή ζωή». Συγκεκριμένα, «διατηρούσαν στο όνομά τους πλήθος οχημάτων και ξόδευαν μεγάλο αριθμό χρημάτων σε παραγγελίες, ενοίκια, καύσιμα και αγορές οχημάτων». Την ίδια ώρα, από τον έλεγχο που έκαναν διαπίστωσαν ότι «τόσο οι ίδιοι όσο και οι οικογένειές τους δήλωναν έσοδα λιγότερα από τα έξοδά τους, απέφευγαν να υποβάλουν φορολογικές δηλώσεις». Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε Ζεφύρι και Ασπρόπυργο με τη συνδρομή αστυνομικών της ομάδας Ο.Π.Κ.Ε., βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 

  • πλήθος ρολογιών, χρυσαφικών και κοσμημάτων, 
  • πλήθος κινητών, καρτών  sim, φορητών υπολογιστών, ηλεκτρονικών συσκευών και παιχνιδομηχανών, 
  • πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, 
  • κόφτης, 
  • κάρτες τραπέζης, 
  • μεταλλικό ταμπελάκι αυτοκινήτου με αριθμό πλαισίου και μεταλλικό κομμάτι με αναγραφόμενο αριθμό πλαισίου οχήματος, 
  • αναδιπλούμενος σουγιάς και ψαλίδι, 
  • 83,7 ευρώ, χρηματικό ποσό σε δολάρια ΗΠΑ, 1.000 σελίνια Αυστρίας και 5.000 μπολιβάρ Βενεζουέλας, 
  • φακός, 
  • πλήθος εγγράφων και 
  • 2 οχήματα. 

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης κρατούνται και αναμένεται να οδηγηθούν στον ανακριτή για να απολογηθούν. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης