Η στιγμή της επίθεσης σε βάρος του γιατρού Δημήτρη Μακρεά στα Χανιά

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2015, 18:04
Η στιγμή της επίθεσης σε βάρος του γιατρού Δημήτρη Μακρεά στα Χανιά
Βίντεο από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης, το οποίο δείχνει τη στιγμή της επίθεσης σε βάρος του γιατρού Δημήτρη Μακρέα στα Χανιά, ο οποίος επενέβη, υπερασπιζόμενος ομάδα μεταναστών, που δεχόταν προπηλακισμούς, δόθηκε τη Δευτέρα στη δημοσιότητα.

Στο βίντεο φαίνεται η πισώπλατη επίθεση εναντίον του γιατρού στο 0.41".


Όπως αναφέρει το flashnews.gr, οι τρεις φερόμενοι ως δράστες της επίθεσης, μετά τη σύλληψή τους πέρασαν τη Δευτέρα το κατώφλι του Δικαστικού Μεγάρου Χανίων, ωστόσο η δίκη πήρε αναβολή.

Υπενθυμίζεται ότι οι ύποπτοι κατηγορούνται ότι είχαν στήσει καρτέρι στον γιατρό στην περιοχή της Σπλάντζιας και του επιτέθηκαν χτυπώντας τον, επειδή νωρίτερα είχε υπερασπιστεί τους μετανάστες.

Το κοινωνικό στέκι μεταναστών εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την υπόθεση, η εκδίκαση της οποίας πήρε σήμερα αναβολή

Ακολουθεί η ανακοίνωση του κοινωνικού στεκιού:

«Το παραπάνω βίντεο είναι η στιγμή της πισώπλατης απόπειρας δολοφονικής επίθεσης στο γιατρό Δημήτρη Μακρέα το βράδυ της 25ης Μαρτίου.

Ομάδα τουλάχιστον 10 ατόμων, χωρισμένων σε ομάδες σε επικοινωνία και συνεννόηση μεταξύ τους προσπάθησαν να δημιουργήσουν ένταση προπηλακίζοντας μετανάστες.

Στη συνέχεια και χωρίς να προηγηθεί οποιαδήποτε συμπλοκή, ούτε καν λεκτική, στοχοποίησαν το Δημήτρη και του επιτέθηκαν.

Οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν σε τρεις είναι πλημεληματικού βαθμού, σωματική βλάβη.

Από τα στοιχεία που βγήκαν στη δημοσιότητα, προκύπτουν σοβαρά ερωτήματα που μας οδηγούν στη καταγγελία προσπάθειας συκγάλυψης του περιστατικού από τη μεριά της αστυνομίας και της δικαστικής εξουσίας.

Η δικογραφία έχει τόσα κενά, όσες υποψίες γεννά. Ποιος είναι ο ιδιοκτήτης και τι έγινε με το αυτοκίνητο που εγκατέλειψαν οι δράστες; Έγινε έλεγχος και ποια τα ευρήματα από το αυτοκίνητο; Πως οδηγήθηκε η αστυνομία στους δράστες; Πού, πότε, και από ποιον συνελήφθησαν ή προσήχθησαν;

Γιατί από τη δικογραφία λείπουν βασικότατα στοιχεία όπως τα βίντεο των καταστημάτων-ανάμεσά τους και το παρόν, το οποίο γνωρίζουμε πως έχει κατασχεθεί από την αστυνομία και βρίσκεται στα χέρια της- και βασικές μαρτυρίες; Γιατί βασικοί μάρτυρες που πήγαν να καταθέσουν απετράπησαν από την αστυνομία;

Γιατί, ενώ υπήρχαν συγκεκριμένες καταγγελίες για μεγαλύτερη ομάδα και για χαρακτηριστικά οργανωμένης φασιστικής επίθεσης, δεν έγινε έρευνα προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά αντίθετα η έρευνα έκλεισε σε λίγες ώρες;

Ποια η σχέση των κατηγορουμένων με τη ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή;

Δεν πιστεύουμε πως όλη η αστυνομία και οι δικαστές είναι ή έχουν σχέσεις με φασιστικούς κύκλους, γι' αυτό απαιτούμε στην συγκεκριμένη υπόθεση να αποδοθούν οι ανάλογες κατηγορίες, να διερευνηθεί σε όλο της το βάθος-από πού οργανώθηκε μέχρι ποιοι συμμετείχαν- και να αποδοθεί το πολιτικό βάρος μιας φασιστικής δολοφονικής επίθεσης.

Απαιτούμε επιτέλους η δικαιοσύνη να λειτουργήσει δίκαια. Απαιτούμε τη Δευτέρα με την ετυμηγορία του δικαστηρίου, να μη λυθούν ακόμα περισσότερο τα χέρια των πιο φριχτών φαντασμάτων της ανθρώπινης ιστορίας, του μίσους απέναντι σε οτιδήποτε ζωντανό, της τυφλής βίας, του τρόμου, του φασισμού.

Όλες και όλοι την Πέμπτη στις 11.00 στα δικαστήρια».

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2015, 18:09