Στη δημοσιότητα έδωσε λίγο μετά τις 11:20 το πρωί της Τρίτης το Υπουργείο Ναυτιλίας, νέα λίστα των διασωθέντων από τη ναυτική τραγωδία του πλοίου «Norman Atlantic που στοίχισε τη ζωή σε 10 επιβάτες.

Η εν λόγω λίστα φέρεται να είναι η τελική καθώς -όπως επισημαίνουν εκπρόσωποι του γραφείο  Τύπου του ΥΕΝ- σε αυτή έχουν διασταυρωθεί από τις ιταλικές και ελληνικές αρχές τα ονόματα των επιβαινόντων του μοιραίου πλοίου. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ






«Αλαλούμ» με τον αριθμό των επιβατών

Από το βράδυ της Δευτέρας είχε γίνει γνωστό ότι στο «Norman Atlantic» επέβαιναν 478 άνθρωποι (422 επιβάτες και 56μελες πλήρωμα), ωστόσο οι ιταλικές Αρχές -κατόπιν επικοινωνίας με το zougla.gr- τονίζουν ότι μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 427 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και τα 56 μέλη του πληρώματος, οι οποίοι έχουν μεταφερθεί στην ξηρά ή σε άλλα πλοία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια στιγμή, υπήρξε επίσημη ενημέρωση στο Yπουργείο Ναυτιλίας για τη λίστα των επιβαινόντων στο πλοίο «Norman Atlantic» από στέλεχος της ναυλώτριας εταιρείας ΑΝΕΚ. Σύμφωνα με αυτή, στο πλοίο «Norman Atlantic» επέβαιναν συνολικά 475 άτομα εκ των οποίων 55 αποτελούσαν το πλήρωμα του πλοίου. Το Υπουργείο από την πλευρά του είχε αναφέρει ότι στο πλοίο επέβαιναν συνολικά 478 άτομα (πλήρωμα και επιβάτες) εκ των οποίων οι 268 είναι Έλληνες.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός Μεταφορών της Ιταλίας, Μαουρίτσιο Λούπι, δήλωσε ότι δεν είναι εύκολο να υπολογιστεί ο ακριβής αριθμός των επιβαινόντων, καθώς υπήρχαν προκρατήσεις και ενδεχομένως ορισμένοι πολίτες τελικά να μην ταξίδεψαν με το «Norman Atlantic».

Eπίσης, όπως διευκρίνισε, πριν το καράβι ξεκινήσει το ταξίδι του προς την Ανκόνα, είχε μεσολαβήσει μία στάση στην Ηγουμενίτσα, όπου πιθανόν εκεί να αποβιβάστηκαν ορισμένοι επιβάτες.

Υπενθυμίζεται ότι το πλοίο είχε ξεκινήσει από Πάτρα με προορισμό την Ανκόνα, έχοντας προηγουμένως αγκυροβολήσει στην Ηγουμενίτσα.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι εκπρόσωποι των ιταλικών αρχών, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν λίγο πριν τις 19.00 το απόγευμα της Δευτέρας, διευκρίνισαν πως «από αυτούς που έχουμε βρει υπάρχουν άτομα που δεν ήταν καταγεγραμμένα στη λίστα των επιβατών».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης