Μήνυση κατά παντός υπευθύνου αρχής γενομένης από τον υπουργό Υγείας, Α. Γεωργιάδη, κατέθεσε ο δήμαρχος Τήνου με τη στήριξη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο λόγος είναι τα προβλήματα που παρουσιάζει το κέντρο Υγείας του νησιού.

Στη μηνυτήρια αναφορά, τονίζεται πως «στο Κέντρο Υγείας Τήνου υπηρετούν επτά γιατροί, εκ των οποίων δύο είναι Γενικοί Ιατροί και μία Παθολόγος. Μέχρι τώρα οι Γενικοί Ιατροί υποχρεώνονταν σε κάλυψη 15 εφημεριών τον μήνα ο καθένας, ακόμη και τον μήνα Αύγουστο 2013, που υπήρξε μαρτυρικός».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, αναφέρεται πως στο Κέντρο Υγείας, εξυπηρετούνται 10.000 άνθρωποι που κατοικούν στο νησί, το οποίο μάλιστα δεν διαθέτει αεροδρόμιο. Τα επείγοντα περιστατικά αντιμετωπίζονται με μεταφορά τους, με πλωτό μέσο, στην Σύρο (έδρα του Νομαρχιακού Νοσοκομείου), ενώ οι σοβαρές περιπτώσεις με αεροδιακομιδές στην Αθήνα.

«Οι άνθρωποι στους οποίους εμπιστεύθηκε η συντεταγμένη Πολιτεία το καθήκον να φροντίζουν για την καλή λειτουργία των υποδομών υγείας στο νησί της Τήνου, δηλαδή η διοίκηση του Νομαρχιακού Νοσοκομείου Σύρου και ο Υπουργός Υγείας όχι μία και δύο, αλλά συστηματικά κωφεύουν στα αιτήματα, με αποτέλεσμα το Κέντρο Υγείας να είναι πλέον ακέφαλο, να μην συνταγογραφεί από τις 6/12/2013 και να ομολογεί πανηγυρικά τους σοβαρούς κινδύνους για την υγεία του πληθυσμού μας αλλά και των εκατοντάδων χιλιάδων επισκεπτών μας κατά την θερινή περίοδο», προστίθεται χαρακτηριστικά.

«Επιτέλους η κατάσταση αυτή οφείλει να αξιολογηθεί και ποινικά και μάλιστα πριν συμβεί το μοιραίο ή τα μοιραία. Δεν ανέχομαι εν έτει 2013 οι συμπολίτες μου να είναι σε διαρκή δυνητικό κίνδυνο ζωής ή σωματικής ακεραιότητας, λόγω της προκλητικής και διαρκώς επιδεινούμενης κατάστασης των υποδομών υγείας στο νησί», αναφέρεται επίσης στην αναφορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης