Οι τουρίστες εγκαταλείπουν την Ύδρα

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2018, 12:07
Οι τουρίστες εγκαταλείπουν την Ύδρα
Άρον - άρον εγκαταλείπουν την Ύδρα οι τουρίστες, καθώς οι ολιγοήμερες διακοπές τους μετατράπηκαν σε λίγες ώρες σε μία απίστευτη ταλαιπωρία, λόγω διακοπής της ηλεκτροδότησης.

Οι ιδιοκτήτες ξενοδοχείων κάνουν λόγο για μια τραγική κατάσταση που εικρατεί, την ώρα που οι επισκέπτες του νησιού ζητούν αποζημιώσεις: Αιτούνται όχι μόνο την επιστροφή των χρημάτων τους αλλά και αποζημίωση για ηθική βλάβη που έχουν υποστεί, όπως αναφέρουν.

Το νησί μοιάζει με φάντασμα από τα ξημερώματα της Κυριακής, καθώς καταστήματα έχουν κλείσει, ΑΤΜ έχουν σταματήσει να λειτουργούν, ενώ παρατηρούνται προβλήματα και με την υδροδότηση, καθώς σταμάτησαν να λειτουργούν τα αντλιοστάσια.

Σήμερα το πρωί, ο δήμος Ύδρας κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, έπειτα από αίτημα του δήμου.

Ο δήμαρχος κ. Γιώργος Κουκουδάκης επεσήμανε ότι προσωρινή λύση θα δοθεί με τις δύο γεννήτριες που μεταφέρονται στο νησί, ενώ ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε ότι καταβάλλεται πάσα προσπάθεια για την πλήρη αποκατάσταση της βλάβης. Σύμφωνα με εκτίμησή του η κατάσταση θα αρχίσει να ομαλοποιείται μετά το μεσημέρι.

Για την υδροδότηση καταφθάνουν υδροφόρες με τη συνδρομή του Πολεμικού Ναυτικού.Η ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε περί τις 10.00 το πρωί της Δευτέρας, ο ΔΕΔΔΗΕ ενημέρωνε ότι:
Ο ΔΕΔΔΗΕ σε συνέχεια της ενημέρωσης του κοινού σχετικά με την ολική διακοπή ηλεκτροδότησης στην Ύδρα, ανακοινώνει ότι αυτή την ώρα ολοκληρώνονται οι διαδικασίες φόρτωσης των Ηλεκτροπαραγωγών Ζευγών (Η/Ζ) σε πλοίο το οποίο θα αποπλεύσει από τον Γαλατά και σε διάστημα περίπου δυο ωρών θα καταφθάσει στο νησί.

Η σύνδεση των Η/Ζ με το Δίκτυο του νησιού εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί σε διάστημα περίπου δύο ωρών από την ώρα άφιξης του πλοίου στην Ύδρα.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας υπήρξαν αντικειμενικές δυσκολίες στη διαδικασία φόρτωσης των Η/Ζ, με αποτέλεσμα να ολοκληρωθεί η μεταφορά τους στο πλοίο πριν από λίγη ώρα, ενώ τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ συνεχίζουν τις προσπάθειες αποκατάστασης της βλάβης.

Ο ΔΕΔΔΗΕ ζητάει για μια ακόμη φορά συγνώμη για την ταλαιπωρία των καταναλωτών και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να περιοριστεί η όχλησή τους.
Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2018, 12:07