Ρεπορτάζ: Χρήστος Μαζάνης 

«Τα παιδιά δεν φοβήθηκαν ούτε μια στιγμή, τους φέρονται καλά, σιτίζονται τρεις φορές την ημέρα και μένουν μαζί στο ίδιο κελί, άρα τα λένε μεταξύ τους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτά τα στοιχεία είναι και οι φράσεις-«κλειδιά» που χρησιμοποίησε ο πατέρας του λοχία Δημήτρη Κούκλατζη μιλώντας στο zougla.gr για την κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης, αλλά και για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνελήφθησαν και μεταφέρθηκαν στο αρχηγείο της Στρατοχωροφυλακής.

Οι γονείς των δύο στρατιωτικών στο προξενείο της Ελλάδoς στην Αδριανούπολη

«Δεν τους κακομεταχειρίστηκαν ούτε κατά τη σύλληψη ούτε κατά τη μεταφορά τους» επισημαίνει ο πατέρας του λοχία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Δημήτρης Κούκλατζης

«Ώρα μία το μεσημέρι πήγαμε για επισκεπτήριο, με την πρόξενο βέβαια μαζί και μετά από άδειες που εξασφάλισε η πρόξενος. Επειδή ακούγονται πολλά, δεν έχουν υποστεί ίχνος βίας, κανενός είδους βία, μέχρι τώρα. Τους φέρονται δηλαδή πολύ καλά, μέχρι τώρα σε ό,τι αφορά στη διαδικασία σύλληψης, μεταγωγών κτλ. Οι συνθήκες κράτησής τους είναι αρκετά καλές. Δεν τους ασκούν κάποια βία. Βρίσκονται σε ένα κελί μαζί και οι δύο, αυτό είναι το μόνο χαροποιό στοιχείο για εμάς, που τουλάχιστον ο ένας έχει παρέα τον άλλον και μπορούν να αλλάξουν καμιά κουβέντα. Έχουν το φαΐ τους τρεις φορές την ημέρα, τα κρεβάτια τους, το μπάνιο τους μέσα στο κελί. Οι συνθήκες είναι καλές κατά κάποιον τρόπο. Αλλά δεν παύει να είναι φυλακή σε ξένη χώρα, με ξένη γλώσσα. Δεν ξέρουν πόσο θα κρατήσει αυτό το πράγμα» τονίζει και προσθέτει:

«Δεν είναι φοβισμένα, είναι ψύχραιμα. Θεωρούμε και πιστεύουμε ότι τα παιδιά μας… είναι και για την πατρίδα φυσικά, άσχετα αν ήταν επαγγελματίες. Βρίσκονται εκεί για την πατρίδα και δείχνουν έναν ηρωισμό, παρά τη δύσκολη κατάσταση που βιώνουν».

Ακούστε τι δήλωσε ο πατέρας του λοχία στο zougla.gr:

Διαβάστε επίσης: Εδώ κρατούνται οι Έλληνες στρατιωτικοί

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης