Η Β. Θάνου ανέθεσε στην αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου την έρευνα για την Τσατάνη

Η Β. Θάνου ανέθεσε στην αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου την έρευνα για την Τσατάνη
Στα χέρια της αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου και προέδρου του Συμβουλίου του Αρείου Πάγου, Ασπασίας Καρέλλου, περνά πλέον η πειθαρχική έρευνα σε βάρος της εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη για τους χειρισμούς στην υπόθεση του Ανδρέα Βγενόπουλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου με έγγραφό της αναθέτει τη συνέχιση της πειθαρχικής έρευνας στην κα Καρέλλου, η οποία θα συντάξει και το σχετικό πόρισμα.

Στο έγγραφο η κα Θάνου αναφέρει πως «για λόγους προστασίας του κύρους και της αξιοπιστίας του θεσμικού της ρόλου αλλά και της Δικαιοσύνης γενικότερα, ανέθεσα τη διενέργεια της πειθαρχικής έρευνας και της σύνταξης του σχετικού πορίσματος στην αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου κα Ασπασία Καρέλλου».

Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγες ημέρες η εισαγγελέας Γεωργία Τσατάνη είχε υποβάλει αίτηση εξαίρεσης της προέδρου του Αρείου Πάγου εξαπολύοντας μια άνευ προηγουμένου επίθεση σε βάρος της, κατηγορώντας τη μεταξύ άλλων ότι έχει μεροληπτική συμπεριφορά στο πρόσωπο της εισαγγελικής λειτουργού και υποστηρίζοντας ότι με τη συμπεριφορά της εκθέτει το κύρος του προέδρου του Αρείου Πάγου.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 15 Απριλίου 2016, 15:28