Σημαντική μείωση στην τουριστική κίνηση «βλέπει» έρευνα που πραγματοποίησε το Travel Weekly σε δείγμα 500 ενηλίκων. Σύμφωνα με αυτήν, ένας στους τρεις Βρετανούς δεν θα επισκεφθεί τη χώρα μας φέτος το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης, το 32% των Βρετανών δεν θεωρούσε «πιθανή» μια επίσκεψη στην Ελλάδα. Ωστόσο, το 36% υπογράμμισε ότι η επικαιρότητα δεν επηρεάζει την απόφασή του, ενώ το 16% εξέφρασε την επιθυμία να ταξιδέψει στη χώρα μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η έρευνα ήρθε σε συνέχεια επιστολής που εστάλη την περασμένη εβδομάδα στην ελληνική κυβέρνηση από τον Σύνδεσμο Βρετανών Τουριστικών Πρακτόρων και την Ένωση Ανεξάρτητων Ταξιδιωτικών Γραφείων, προειδοποιώντας ότι θα σταματήσουν τη συνεργασία τους με την Ελλάδα, αν δεν ξεκινήσει άμεσα κάποια τουριστική εκστρατεία για την προώθηση της χώρας στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Ένωσης Ανεξάρτητων Ταξιδιωτικών Γραφείων Ντέρεκ Μουρ, η επιστολή απευθυνόταν στον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και καλούσε την ελληνική κυβέρνηση να παρακάμψει τη συνήθη γραφειοκρατία και να ξεκινήσει διαφημιστική εκστρατεία που να διαβεβαιώνει ότι η χώρα είναι ασφαλής και έχει πολλά να προσφέρει στον επισκέπτη.

Παρ’ όλα αυτά, το BBC αναφέρθηκε με κολακευτικά σχόλια στη χώρα μας, καλώντας τους Βρετανούς να επισκεφθούν την Ελλάδα και φέτος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε σχετικά: Αυτό το καλοκαίρι οι Βρετανοί πάνε Ελλάδα!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης