Οι βροχοπτώσεις οφείλονται για την πτώση του βράχου στα Τέμπη

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2010, 16:38
Οι βροχοπτώσεις οφείλονται για την πτώση του βράχου στα Τέμπη
Στις έντονες βροχοπτώσεις απέδωσε η εταιρεία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίο» την πτώση μικρού βράχου χθες το απόγευμα στα Τέμπη, με αποτέλεσμα από το βράδυ να έχει διακοπεί η κυκλοφορία τον οχημάτων.

Σήμερα, από το πρωί, ομάδα ειδικών προχώρησε σε μία πρώτη αυτοψία στο σημείο της κατολίσθησης και εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα γραφεία της εταιρείας, στην Ιτέα, όπου και έγινε σχετική ενημέρωση για τη γενικότερη κατάσταση.

Ο βράχος έπεσε από μεγάλο υψόμετρο, που υπερβαίνει τα 80 μέτρα, σε σημείο που δεν υπάρχει προστατευτικό πλέγμα, γιατί λόγω της πυκνής βλάστησης στην περιοχή είχε εκτιμηθεί ότι μπορούσε να αποτραπεί πιθανή κατολίσθηση.

Όπως διευκρίνισε η εταιρεία, μετά και την ενημέρωση εκ μέρους των ειδικών, η αρχική εκτίμηση είναι ότι η πτώση δεν σχετίζεται με τις εργασίες στη σήραγγα των Τεμπών, αλλά οφείλεται στις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών.

Σχετική απόφαση για το πότε θα ξεκινήσει και νέα επιχείρηση, σε ένα μήκος περίπου 50 μέτρων, αναμένεται να λάβει σήμερα αργά το απόγευμα το Υπουργείο Υποδομών.

Πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν ότι δεν θα απαιτηθεί περισσότερο από μια εβδομάδα, προκειμένου να τοποθετηθεί προστατευτικό πλέγμα και δεν αποκλείεται στο διάστημα αυτό να επιτραπεί και η κυκλοφορία των οχημάτων, είτε κανονικά είτε εκ περιτροπής.

Εν τω μεταξύ, τα Τέμπη αυτή τη στιγμή παραμένουν κλειστά, και η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται από παρακαμπτήριες οδούς. Από την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας ανακοινώθηκε ότι τα Τέμπη θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τις 10:00 το βράδυ.

Τα οχήματα μέχρι τότε θα κινούνται ως εξής:
-Όσον αφορά στην κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη, τα ΙΧ, τα φορτηγά έως 3,5 τόνους και τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ θα εκτρέπονται από τον κόμβο του Πλατυκάμπου προς Αγιά και μέσω της επαρχιακής οδού Λάρισας-Ομόλιου θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο προς Θεσσαλονίκη, από το Στόμιο.

-Τα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων και τα τουριστικά λεωφορεία θα εκτρέπονται από τον ανισόπεδο κόμβο Νίκαιας προς την περιφερειακή οδό Λάρισας-Τρικάλων και στη συνέχεια μέσω της οδού Λάρισας -Γρεβενών, θα εισέρχονται στην Εγνατία Οδό.

-Εναλλακτικά θα εκτρέπονται από τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης, όπου θα συνεχίζουν στην επαρχιακή οδό Γυρτώνης μέχρι την Κοζάνη και την Εγνατία Οδό και θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε., στο ύψος κλειδί Ημαθίας.

-Τα ΙΧ, τα φορτηγά μέχρι 3,5 τόνους και τα λεωφορεία ΚΤΕΛ που θα κατευθύνονται προς Αθήνα, θα εκτρέπονται στο ύψος του Στομίου και θα ακολουθούν τη διαδρομή Ομόλιο- Πλατυκάμπος -Π.Α.Θ.Ε.

-Τα φορτηγά μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων και τα τουριστικά λεωφορεία θα εκτρέπονται από τον κόμβο Κλειδί προς Βέροια (Εγνατία Οδό) - Κοζάνη και από εκεί:

• Είτε μέσω της οδού Κοζάνης - Ελασσόνας έως τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης, θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε.

• Είτε μέσω της οδού Κοζάνης -Λάρισας και εν συνεχεία διά της περιφερειακής οδού Λάρισας-Τρικάλων, θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. από τον ανισόπεδο κόμβο Νίκαιας.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2010, 17:13