Στο νοτιοανατολικό τμήμα του Νομού Χαλκιδικής εντοπίζονται τα περισσότερα προβλήματα από την κακοκαιρία που έπληξε την Κεντρική Μακεδονία.

Αν και δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η καταγραφή των ζημιών, τα σπίτια και τα καταστήματα που έχουν πλημμυρίσει είναι δεκάδες, ενώ εκατοντάδες στρέμματα από γεωργικές καλλιέργειες έχουν «θαφτεί» κάτω από τόνους νερού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο δημοτικό διαμέρισμα Στρατωνίου, του Δήμου Σταγείρων – Ακάνθου, χείμαρροι και χώματα κατέληξαν μέσα στον οικισμό.

Συνεργεία υπαλλήλων της τοπικής αυτοδιοίκησης βρίσκονται από το πρωί στους δρόμους, καταγράφοντας τις ζημίες που προκάλεσε η θεομηνία, ενώ με τη βοήθεια μηχανημάτων αντλούν τα νερά και καθαρίζουν τους δρόμους από τις λάσπες.

Από χθες, παραμένει κλειστός ο δρόμος Πολυγύρου – Ιερισσού, εξαιτίας των κατολισθήσεων, ενώ μετ’ εμποδίων διεξάγεται η κυκλοφορία σχεδόν σ’ ολόκληρο το οδικό δίκτυο του Νομού Χαλκιδικής και ειδικότερα στις επαρχιακές οδούς Ιερισσού – Στρατωνίου, Στρατωνίου – Ολυμπιάδας, Τρυπητής – Ουρανούπολης, Αγίου Νικολάου – Πυργαδικίων και Νέων Μουδανιών – Σιθωνίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον επαρχιακό δρόμο που συνδέει τον Όρμο της Παναγίας και τη Συκιά, αποκολλήθηκαν βράχια από το βουνό, τμήματα των οποίων έπεσαν στο οδόστρωμα.

Από τις 11 το πρωί, κλειστή παραμένει η παλιά εθνική οδός Θεσσαλονίκης – Κιλκίς, στο ύψος του χωριού Νέα Φιλαδέλφεια, λόγω υπερχείλισης του Γαλλικού ποταμού.

Ανυπολόγιστες είναι οι καταστροφές στις γεωργικές καλλιέργειες σε Κιλκίς και Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε επίσης:

Αυτοκίνητο παρασύρθηκε από ρέμα στη Θεσσαλονίκη
, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2010, 07:44.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης