Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

«Όλα έγιναν για τα χρήματα. Με είχε απειλήσει και στο παρελθόν. Ήθελε να με σκοτώσει». Αυτοί είναι οι ισχυρισμοί του ψυχιάτρου Δημήτρη Στριμπάκου που οδήγησαν στη σύλληψη της πρώην συζύγου του το απόγευμα της Παρασκευής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως είχε γράψει το zougla.gr από το πρωί της ίδιας μέρας, οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. που ασχολούνται με την υπόθεση, από την πρώτη στιγμή έστρεψαν τις κεραίες τους σε κοντινό πρόσωπο του 50χρονου (την πρώην σύζυγό του) καθώς, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, ήταν εκείνη που -ως ηθικός αυτουργός- κρύβεται πίσω από την απόπειρα δολοφονίας του. H ίδια ωστόσο αρνείται την εμπλοκή της στην υπόθεση.

Καλά ενημερωμένες πηγές, μιλώντας στην ηλεκτρονικής μας εφημερίδα ανέφεραν πως ο 50χρονος ισχυρίστηκε ενώπιον των αστυνομικών πως η πρώην σύζυγός του, του ζητούσε χρήματα. Όταν εκείνος της κατέστησε πλέον σαφές ότι αδυνατεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της, τότε εκείνη άρχισε να τον απειλεί. Δεν ήταν μάλιστα η πρώτη φορά καθώς, όπως υποστήριξε, είχε δεχθεί επίθεση πριν ένα μήνα. Επιπλέον, πληροφορίες κάνουν λόγο για κάποιου είδους συμφωνητικά -οικονομικού τύπου- τα οποία, όπως φαίνεται, δεν τηρήθηκαν με αποτέλεσμα η σχέση μεταξύ του 50χρονου και της συλληφθείσας να φτάσει στα άκρα.

Πάντως, σε αυτό το σημείο πρέπει να σημειωθεί πως, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, μέχρι στιγμής δεν βρίσκεται στην κατοχή των Αρχών κάποιο στοιχείο το οποίο να «δένει» την υπόθεση και να αποδεικνύει πέραν πάσης αμφιβολίας την εμπλοκή της πρώην συζύγου του ψυχιάτρου στην απόπειρα δολοφονίας εναντίον του. «Δεν υπάρχουν μέχρι τώρα ευρήματα που να στοιχειοθετούν ότι πίσω από την απόπειρα δολοφονίας βρίσκεται σίγουρα η γυναίκα. Η σύλληψη έγινε κατόπιν των καταθέσεων του θύματος. Τώρα το δικαστήριο θα κάνει τη δουλειά του» έλεγε το βράδυ της Παρασκευής στο zougla.gr πηγή που έχει γνώση της υπόθεσης. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια ώρα σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αρχών για τον εντοπισμό των δραστών που πυροβόλησαν τον ψυχίατρο.

Η μαρτυρία του ψυχιάτρου στην κάμερα

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία του ψυχιάτρου, Δημήτρη Στριμπάκου μετά την δολοφονική επίθεση που δέχθηκε από αγνώστους σε κεντρικό σημείο του Ηρακλείου.

Ο κ. Στριμπάκος μιλάει στην κάμερα του cretapost και περιγράφει καρέ – καρέ όλα όσα έζησε από την ώρα που έφυγε από το ιατρείο του μέχρι την στιγμή που πήγε στο νοσοκομείο.

«Δούλευα στο ιατρείο μου χθες το βράδυ και, όπως κάθε μέρα, τελείωσα τη δουλειά στις 8. Χαιρέτησα τη γραμματέα μου, κατέβηκα και πήρα το αυτοκίνητό μου που ήταν κάτω από το ιατρείο. Κινήθηκα 50 μέτρα προς τη θάλασσα για να κάνω αναστροφή σ’ ένα υπαίθριο παρκινγκ προκειμένου να γυρίσω στο ρεύμα ανόδου και να πάω προς το σπίτι μου. Καθώς έβγαινα από το παρκινγκ και η προσοχή μου ήταν στραμμένη προς το δρόμο δέχθηκα πυροβολισμούς. Είδα τις λάμψεις και άκουσα τα θραύσματα από τα τζάμια. Είδα τον εαυτό μου γεμάτο με αίματα ενώ δεν έβλεπα από το ένα μάτι εξαιτίας των θραυσμάτων και θεώρησα ότι με είχαν χτυπήσει στο κεφάλι. Νόμιζα ότι πέθαινα. Πάτησα γκάζι, έπεσα πάνω στο τιμόνι και κινήθηκα προς το φαρμακείο του κ. Παρασύρη. Δέχθηκα τις πρώτες βοήθειες, ήρθε η αστυνομία και το ασθενοφόρο που με μετέφερε στο ΠΑΓΝΗ», επεσήμανε ο κ. Στριμπάκος.



Δεύτερη δολοφονική επίθεση σ’ ενάμιση μήνα

Η χθεσινή δολοφονική επίθεση που δέχθηκε ο ψυχίατρος ήταν η δεύτερη μέσα σ’ ένα μήνα.

Όπως αποκαλύπτει ο ίδιος «το ίδιο σκηνικό» είχε επαναληφθεί κοντά στο σπίτι του.

«Ήταν η δεύτερη φορά που μου έστησαν ενέδρα. Πριν 1,5 μήνα είχε επαναληφθεί το ίδιο σκηνικό καθώς δέχθηκα δύο πυροβολισμούς σε ερημικό σημείο κοντά στο σπίτι μου. Πρόκειται για ένα σημείο που αναγκαστικά σταματάς για να ελέγξεις την κυκλοφορία. Εκεί άγνωστοι πυροβόλησαν δύο φορές εναντίον μου. Πιθανότατα όμως οι σφαίρες πήγαν πάνω από το αυτοκίνητο. Τώρα ήταν εναντίον μου καθώς η μία σφαίρα καρφώθηκε στο προσκέφαλο του οδηγού. Ήταν μεγάλη τύχη που είχε σκύψει στο τιμόνι», υπογραμμίζει σχετικά ο κ. Στριμπάκος.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο ίδιος ο ψυχίατρος έχει δεχθεί απειλές από ένα συγκεκριμένο άτομο το οποίο και έχει κατονομάσει στην αστυνομία.

«Υπάρχει ένα συγκεκριμένο άτομο που μ’ έχει απειλήσει κατά το παρελθόν. Οι απειλές αυτές δεν έχουν να κάνουν με την ιδιότητά μου ως γιατρός. Μάλιστα, οι απειλές ειπώθηκαν στην αδερφή μου η οποία και μου τις μετέφερε. Της είχε πει το συγκεκριμένο άτομο ότι θα με σκοτώσει», επεσήμανε ο κ. Στριμπάκος.

Video από cretapost

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης