Να μην παραταθεί η επίταξη όσων ιδιωτών γιατρών δεν επιθυμούν να συνεχίσουν και να κληθούν εκ νέου εθελοντές για να στηρίξουν το σύστημα υγείας ζητεί ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών από το Υπουργείο Υγείας.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΙΣΑ τονίζεται ότι οι εκπρόσωποι των ιδιωτών εξέφρασαν την αγωνία τους και τόνισαν ότι οι γιατροί που έχουν επιστρατευτεί έχουν περιέλθει σε επαγγελματικό και προσωπικό αδιέξοδο, ενώ η συμβολή τους στη στήριξη του νοσοκομειακού συστήματος σε πολλές περιπτώσεις δεν είναι η ενδεδειγμένη λόγω έλλειψης εμπειρίας καθώς την ίδια ώρα αποδυναμώνεται σημαντικά η Πρωτοβάθμια Περίθαλψη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ΙΣΑ ζητεί να γίνει άμεση τοποθέτηση στις δημόσιες δομές υγείας των γιατρών που έχουν προσληφθεί πριν ολοκληρωθεί η κρίση τους. Παράλληλα, ζητεί να δοθεί η δυνατότητα σε περισσότερες ειδικότητες ιδιωτών γιατρών να προσφέρουν εθελοντικά, τις υπηρεσίες τους. Τονίζει επίσης ότι δεν θα γίνουν αποδεκτές ανάρμοστες συμπεριφορές απέναντι σε συμβασιούχους γιατρούς που έχουν κληθεί από την πολιτεία να συμβάλουν στην εθνική προσπάθεια.

Σχολιάζοντας το θέμα, ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης τονίζει τα εξής: «Οι ιδιώτες γιατροί από τη στιγμή της πανδημίας δίνουν τη μάχη για την αναχαίτιση της μεγάλης αυτής υγειονομικής απειλής, κρατώντας ανοιχτά τα ιατρεία τους και στηρίζοντας την ΠΦΥ. Η Πρωτοβάθμια Περίθαλψη είναι το ανάχωμα για να μη φτάνουν τα περιστατικά στα νοσοκομεία και να προληφθούν οι σοβαρές επιπλοκές που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των ασθενών. Εμείς στην επιστράτευση απαντάμε με συστράτευση όλων των δυνάμεων και καλούμε την πολιτεία να βρει στρατηγικές λύσεις που θα ενισχύσουν μακροπρόθεσμα το σύστημα υγείας και θα το καταστήσουν ισχυρό απέναντι σε τωρινές και μελλοντικές υγειονομικές απειλές».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης