Επτά χρόνια λειτουργίας και πολύτιμης προσφοράς, με περισσότερες από 70.000 ιατρικές επισκέψεις, συμπληρώνει το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, μια πρωτοβουλία του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ», σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών.

Το Ιατρείο δημιουργήθηκε το 2012 με στόχο την παροχή πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας σε χιλιάδες ανασφάλιστους και οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας. Τις μεγάλες ανάγκες στο χώρο της υγείας, που δημιουργήθηκαν τα χρόνια της κρίσης, ανέλαβαν να αντιμετωπίσουν γιατροί από 23 διαφορετικές ειδικότητες: 69 εθελοντές, 200 εργαστηριακοί και κλινικοί γιατροί καθώς και μια σειρά από συνεργαζόμενα ιδιωτικά εργαστήρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ενώσαμε τις δυνάμεις μας με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών για να στηρίξουμε πολίτες αποκλεισμένους, από τις υπηρεσίες του Συστήματος Δημόσιας Υγείας», αναφέρει ο κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας, Γενικός Διευθυντής της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ».

«Έκτοτε η προσφορά του Ιατρείου, πρόσθεσε ο κ. Δήμτσας, έγινε ένας καθημερινός αγώνας. Κατά μέσο όρο, 100 ασθενείς (ενήλικες και παιδιά) επισκέπτονται το ιατρείο, στο οποίο χορηγούνται 300-400 φάρμακα ημερησίως. Παράλληλα στηρίζονται δομές φιλοξενίας προσφύγων, Κοινωνικά Ιατρεία και Κοινωνικά Φαρμακεία σε 22 Δήμους της χώρας, 33 ενορίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και 26 Μητροπόλεις σε όλη την Ελλάδα».

«Με το Κοινωνικό Ιατρείο θελήσαμε να αντιμετωπίσουμε αυτή την «βόμβα» στα θεμέλια του κοινωνικού κράτους, τους χιλιάδες ανασφάλιστους και άστεγους πολίτες που δεν είχαν καμία πρόσβαση, στις υπηρεσίες υγείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επί επτά χρόνια, το προσωπικό και οι εθελοντές γιατροί αγωνίζονται για να δώσουν ελπίδα και ανακούφιση σε όλους εκείνους που ανήκουν στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες», σημειώνει ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, κ. Πατούλης.

Συνολικά, έχουν διατεθεί περισσότερα από 3 εκατομμύρια κουτιά με φάρμακα σε ασθενείς και φορείς, πολλά από τα οποία έχουν συγκεντρωθεί και στο πλαίσιο του προγράμματος «Όλοι μαζί μπορούμε» της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ», και έχουν αποσταλεί σε δημόσια νοσοκομεία, αγροτικά ιατρεία, πολυδύναμα περιφερειακά ιατρεία, προνοιακά ιδρύματα και σωφρονιστικά καταστήματα, σε όλη την Ελλάδα.

«Η Υγεία είναι το σημαντικότερο δώρο που μπορεί να προσφέρει κανείς. Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής δημιουργήθηκε με εντολή του Αρχιεπισκόπου για να απλώσει ένα κοινωνικό δίχτυ, για τους αδύνατους, ώστε να μην λείψει ο γιατρός και το φάρμακο από κανέναν συνάνθρωπό μας.

Η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ», σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, θα συνεχίσει το έμπρακτο κοινωνικό της έργο με σκοπό την παροχή πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας σε όλη την Ελλάδα», τόνισε ο κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας, Γενικός Διευθυντής της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ».

Εκτός από την λειτουργία του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών λειτουργεί Κινητές Μονάδες Πρωτοβάθμιας Υγείας με εθελοντές ιατρούς του Ιατρικού Συλλόγου και της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ».

Δείτε εδώ το έργο του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής:

Διαβάστε περισσότερα εδώ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης