Ιατροδικαστής υπερασπίζεται τον πατέρα της Άννυ: Η 4χρονη πέθανε από παθολογικά αίτια

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2016, 13:26
Ιατροδικαστής υπερασπίζεται τον πατέρα της Άννυ: Η 4χρονη πέθανε από παθολογικά αίτια
«Η μικρή Άννυ πέθανε από παθολογικά αίτια, ίσως και από ναρκωτικά, και ο τεμαχισμός της δεν έγινε ενώ το παιδί ήταν εν ζωή».

Αυτό αναφέρει σε έκθεσή του ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης, ο οποίος κλήθηκε από την υπεράσπιση του πατέρα της 4χρονης Άννυ, Στανισλάβ Μπακατζίεφ ή Σάββα, και κατέθεσε στο δικαστήριο για την άγρια δολοφονία του παιδιού το Πάσχα του 2015.

Η μαρτυρία του, ωστόσο, αμφισβητήθηκε έντονα, αφού έρχεται σε ευθεία αντίθεση με όσα έχουν ακουστεί μέχρι τώρα στην αίθουσα του δικαστηρίου.Η εισαγγελέας της έδρας και η υπεράσπιση υπέβαλαν βροχή ερωτήσεων στον ιατροδικαστή, ο οποίος εξέφρασε την άποψή του, σύμφωνα με την οποία η 4χρονη δεν βρίσκονταν στη ζωή όταν τεμαχίστηκε....

Σημαντικό στοιχείο για να τεκμηριώσει τους ισχυρισμούς του ο μάρτυρας ήταν ένα εύρημα που, όπως είπε, δεν έχει μέχρι στιγμής αξιοποιηθεί.Σύμφωνα με τον κ. Γαλεντέρη, εντοπίστηκαν σημάδια από εμετό σε κουβέρτα, ενώ βρέθηκαν λίγες κηλίδες αίματος στο διαμέρισμα της Μιχαήλ Βόδα σε ύψος κάτω από ένα μέτρο, και όχι ψηλά, όπως αντίθετα υποστήριξαν οι ειδικοί πραγματογνώμονες που προηγήθηκαν, επιμένοντας πως ο τεμαχισμός της μικρής έγινε εν ζωή.

«Σηκώνω τα χέρια ψηλά... Κάνετε άλματα… Δεν έχω να σας ρωτήσω κάτι άλλο» είπε η εισαγγελέας της έδρας σχολιάζοντας τους ισχυρισμούς του μάρτυρα ότι οι κηλίδες αίματος που εντοπίστηκαν στους τοίχους του διαμερίσματος ήταν σε χαμηλό ύψος. «Οι άλλοι μάρτυρες εδώ μας είπαν ότι οι κηλίδες ήταν άνω του ενός μέτρου» συμπλήρωσε η εισαγγελέας.

Εισαγγελέας: Κάνετε άλματα, κάνατε υπερβάσεις. Έχετε βγάλει την απόφασή σας, εμείς να πάμε σπίτι δηλαδή...

Μάρτυρας: Έλαβα υπ' όψιν μου τα στοιχεία.

Εισαγγελέας: Ό,τι λέει ο κατηγορούμενος το λαμβάνετε ως δεδομένο για να καταλήξετε σε επιστημονικό στοιχείο...

Μάρτυρας: Βρήκα στοιχεία που με οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι η Άννυ δεν πέθανε με βίαιο τρόπο. Από τις κηλίδες αίματος, αλλά και από μια κουβέρτα που είχε εμετό, που σημαίνει πως το παιδί ήταν άρρωστο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι διαμετρικά αντίθετη ήταν η κατάθεση που έχει δώσει ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών κ. Νίκος Καρακούκης, ο οποίος έχει τονίσει πως «αν το θύμα δεν ήταν ζωντανό, το αίμα θα λίμναζε στο πάτωμα... σε έναν ζωντανό άνθρωπο υπάρχει πίεση στο αίμα, γι' αυτό και εκτοξεύεται».

Το πρωί, πάντως, ο κ. Γαλεντέρης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η 4χρονη να πήρε ναρκωτικά που υπήρχαν στο σπίτι - ο κατηγορούμενος πατέρας της ήταν χρήστης- και εξ αυτού του λόγου να έκανε εμετό πάνω στην κουβέρτα. «Στις πρώτες φορές οι χρήστες ηρωίνης κάνουν εμετό» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2016, 14:44