Αύξηση της επισκεψιμότητας παρουσιάζει η Μεσσηνία και ιδιαίτερα η Καλαμάτα, μετά την ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου Τρίπολης – Καλαμάτας. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Τροχαίας Καλαμάτας και την επιβεβαίωση από την εταιρεία ΜΟΡΕΑΣ που διαχειρίζεται τον αυτοκινητόδρομο, η κυκλοφορία των οχημάτων προς τη νότια-νοτιοδυτική Πελοπόννησο παρουσιάζει αύξηση.

Βέβαια, δεν υπάρχουν συγκριτικά στοιχεία με άλλες χρονιές, καθώς ο δρόμος μέχρι την Καλαμάτα ολοκληρώθηκε μόλις τους προηγούμενους μήνες και παραδόθηκε στην κυκλοφορία λίγο πριν από τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον ΜΟΡΕΑ, το Πάσχα, για το οποίο υπάρχουν συγκριτικά στοιχεία από τα διόδια Μάναρη στην Ασέα, παρατηρήθηκε αύξηση στη διέλευση οχημάτων που άγγιξε το 10%.

Ενόψει καλοκαιριού και με δεδομένο ότι οι παραλίες της Καλαμάτας ελκύουν μεγάλη μερίδα του πληθυσμού, καθώς συγκεντρώνουν ιδανικές συνθήκες χωρίς τους μεγάλους ναύλους που προϋποθέτει η μεταφορά σε νησί, η κίνηση αναμένεται να είναι αυξημένη και η επισκεψιμότητα μεγάλη.

Επιμέλεια: Σοφία Χρονοπούλου
Με πληροφορίες από το tharrosnews.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης