Σε επτά σημεία του Δήμου Πειραιά τοποθετήθηκαν ειδικοί κάδοι ανακύκλωσης χαρτιού, στο πλαίσιο του Προγράμματος Ανακύκλωσης Έντυπου Χαρτιού που εφαρμόζει ο Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) σε Δήμους της Περιφέρειας Αττικής και στον οποίο συμμετέχει ο Δήμος Πειραιά.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου Πειραιά: «η καθημερινή διαχείριση και ο έλεγχος του προγράμματος πραγματοποιείται με σύγχρονο σύστημα διαχείρισης στόλου (fleet management), με ζύγιση και καταγραφή της συλλεγόμενης ποσότητας χαρτιού σε πραγματικό χρόνο, με τη χρήση του δικτύου γεωεντοπισμού (GPS) για τον προσδιορισμό της θέσης του οχήματος και του κάδου, καθώς και τη χρήση δικτύου κινητής τηλεφωνίας (GSM) για την μεταφορά δεδομένων της θέσης και ζύγισης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι κάδοι ανακύκλωσης έχουν τοποθετηθεί στα εξής σημεία:

1. Γωνία Λεωφ. Χατζηκυριακού και Μαρίας Χατζηκυριακού, 2ο Λύκειο Καλλίπολης.

2. Δωδεκανήσου και Ερμουπόλεως Καμίνια στα σχολεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

3. 1Ο ΕΠΑ.Λ. Πειραιά (πρώην ΣΚΥΠ), Λεωφ. Αθηνών – Πειραιώς 95, Πειραιάς.

4. ΟΑΕΔ Πειραιά, Μαυρομιχάλη 17 Πειραιάς, στο συγκεκριμένο σημείο εξυπηρετείται και το συγκρότημα σχολείων.

5. Λ. Ειρήνης και Εθνάρχου Μακαρίου, πλησίον νοσοκομείου Metropolitan.

6. Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά.

7. Σχολή Ναυτικών Δοκίμων.

Μάλιστα, όπως αναφέρει ο δήμος Πειραιά, το οικόπεδο Mελετόπουλου στην Γ΄ Δημοτική Κοινότητα, θα μετατραπεί σε Θεματικό Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης και Ανακύκλωσης. Έτσι, θα υπάρξει στην πόλη ένας πολυχώρος όπου μαθητές, αλλά και δημότες όλων των ηλικιών θα μπορούν να συμμετέχουν σε εκπαιδευτικές δράσεις για τα οφέλη της ανακύκλωσης και την προστασία του περιβάλλοντος.

Συνολικά εως τώρα στον Πειραιά έχουν τοποθετηθεί 8 νέα ολοκληρωμένα Κέντρα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης στις πέντε Δημοτικές Κοινότητες της πόλης, ώστε οι δημότες να μπορούν να ανακυκλώνουν. Οι χώροι αυτοί είναι οι εξής:

Α΄ Δημοτική Κοινότητα

Πλατεία Πηγάδας

Μαρίας Χατζηκυριακού

Β΄ Δημοτική Κοινότητα

Πλατεία Καραϊσκάκη

34ου Συντάγματος & Ευαγγελιστρίας

Γ΄ Δημοτική Κοινότητα

Τζαβέλλα και Αλέξ. Παπαναστασίου

Δ΄ Δημοτική Κοινότητα

πλατεία Γεννηματά

Δωδεκανήσου & Ερμουπόλεως

Ε΄ Δημοτική Κοινότητα

Βλαχάκου και Μήλου

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης επεσήμανε πως «η δημοτική αρχή τα τελευταία 5 χρόνια έχει υλοποιήσει ενέργειες προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν οι δημότες για τα οφέλη της ανακύκλωσης. Πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους, ότι η ανακύκλωση είναι υπόθεση του καθενός από εμάς, ότι πρέπει να είναι τρόπος ζωής και ότι θα πετύχει μόνο με την ενεργή συμμετοχή μας».

Καταλήγοντας, ο κ. Μώραλης ανέφερε πως στον τομέα της ανακύκλωσης χρειάζεται να γίνουν ακόμη πολλά. «Οφείλουμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις, προκειμένου να αποκτήσουν οι δημότες μας και τα παιδιά από μικρή ηλικία περιβαλλοντική συνείδηση. Σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης