Ειδικό αναπτυξιακό όργανο για τον Πειραιά

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 2 Απριλίου 2011, 14:38
Ειδικό αναπτυξιακό όργανο για τον Πειραιά
 Τη συγκρότηση «Ειδικού Συντονιστικού Αναπτυξιακού Οργάνου στον Πειραιά» με στόχο να υπάρξει προσέλκυση των επενδύσεων και νέες θέσεις εργασίας, ανακοίνωσε σήμερα στη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς, ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας Γιάννης Διαμαντίδης.

Η συγκρότηση του νέου οργάνου θεσμοθετήθηκε με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας Μ.Χρυσοχοϊδη και Γ.Διαμαντίδη και συνιστά μια αναγκαιότητα για την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, αναφορικά με τη διαμόρφωση ενός πλαισίου ολοκληρωμένων παρεμβάσεων.

Στο Ειδικό Συντονιστικό Αναπτυξιακό Όργανο Πειραιά θα συμμετέχουν ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας Γιάννης Διαμαντίδης, ο υφυπουργός Οικονομίας ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας αρμόδιος για θέμα ΕΣΠΑ, οι Γενικοί Γραμματείς των υπουργείων, οι αντιπεριφερειάρχες Πειραιά, οι Δήμαρχοι Πειραιά, Περάματος, Κορυδαλλού, Δραπετσώνας-Κερατσινίου, Νικαίας - Ρέντη και Σαλαμίνας.

Επίσης θα συμμετέχουν ο πρόεδρος του ΟΛΠ, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου του Δικτύου Νησιωτικών Επιμελητηρίων Ελλάδας και του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Το συντονιστικό όργανο αναμένεται να συνεδριάσει για πρώτη φορά πιθανότατα στο ΥΘΥΝΑΛ στην Ακτή Βασιλειάδη μετά την επιστροφή του υπουργού Γιάννη Διαμαντίδη από το Αζερμπαϊτζάν.

Σε δηλώσεις του ο κ.Διαμαντίδης ανέφερε ότι στόχος του νέου αναπτυξιακού οργάνου είναι η εξέλιξη της ευρύτερης περιοχής σε πόλο οικονομικής πολιτικής και πολιτιστικής ανάπτυξης, προσέλκυσης επενδύσεων, δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και αστικής ανάπλασης

Στις προτεραιότητες του νέου οργάνου θα είναι η προώθηση της εμπορικής δραστηριότητας της ευρύτερης περιοχής που προκύπτει τόσο από την επιβατηγό και την εμπορική ναυτιλία όσο και από άλλες εμπορικές-οικονομικές δραστηριότητες.

Επίσης :

- Υποστήριξη και ενίσχυση του τομέα της τουριστικής δραστηριότητας με την εξυπηρέτησης της επιβατηγού ναυτιλίας και της κρουαζιέρας.

- Εκσυχρονισμός των ήδη υφιστάμενων και δημιουργία νέων μεταφορικών υποδομών και υπηρεσιών καθώς και ανάπτυξης δικτύων που θα διασυνδέουν αρτιότερα το λιμάνι με την ενδοχώρα.

- Ενίσχυση και τόνωση της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης για την προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.Ενδυνάμωση της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της περιοχής και διασύνδεση με πολιτιστικές δράσεις.

Τέλος αστική ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής με γνώμονα την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των πολιτών.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 2 Απριλίου 2011, 14:42